maanantai 21. maaliskuuta 2011

Neutralointia

Eilisestä jäi sellainen kuristus päälle, että oli pakko käydä neutraloimassa väärät suoritukset pois mielestäni ja Lystin muistista. Oli myös kertynyt hiukkasen treenimotivaatiota.

Agi-hallilla Lysti pääsi pujottelemaan. Alle tuli vauhtia joko parin hypyn kautta tai putkesta, pujottelu loppui joko saalistettavaan palkkaan tai putkeen. Putket olivat käytössä monessa mielessä: vauhdin lisääjinä, palkkana ja maltin parantajina (on pujoteltava loppuun vaikka mitä kivaa olisi edessä). Lystillä oli vaikeuksia hakea kepit sulkukulmasta, joten avustin nenästä vetämällä. Kerran Lysti jätti viimeisen välin pujottelematta, siitä murahdin "höh", minkä jälkeen koira liimautui vasempaan jalkaani seuraamisasentoon korvat luimussa. Seuraavalla ei keskeyttänyt, mistä ilahtuneena palkkasin, minkä jälkeen Lysti hyppi minua vasten helpotushyppelyään leveästi hymyillen. Kokeilin kepeillä vedättämistä, Lysti näköjään nykyään sen kestää ja vauhti parani. "Menemene" oli parempi kuin "vauvau." Sivuttaisetäisyyttä otin pari metriä, siinä ei ollut ongelmia. Saavutin jotakin samasta tunnelmasta mitä kisoissa tulee, Lysti nimittäin haukkui pujotellessaan. En tiedä haukkuuko epävarmuuttaan vai olenko edessä jotenkin tai mitä lie. Keppitreenit jatkukoot.

Keinun Lysti sai kivuta kahdesti, palkkana pääsi putkeen.

A:n alla oli putki ja sen päät ylösmenon molemmin puolin. Samalla tuli treenattua A:n alastulokontaktia. Kahdesti Lysti laukkasi väärään paikkaan, loput noin kuusi toistoa menivät sinne minne pitikin. Pari näistä Lysti korjasi viime hetkellä oikeaksi. Näitä lisää.

Pihalle virittelin ruudun. Ensimmäisellä kerralla pelkästiin lähetin namialustalle ja pysäytin. Toisella pysäytin ja käskytin maahan. Kolmannella pysäytin, käskin maihin ja kutsuin seuraamaan. Seuraamisasennossa tipahti narupallo leikitykseen.

P.S. Yön pohdinnan jälkeen kippasin osasyyn eilisestä hermokipulääkkeeni niskaan. Se vaikuttaa ohjaamiseeni ja varmasti heijastuu Lystiin "mitä ihmettä emäntäni hoipertelee?" Yleisinä ja hyvin yleisinä lääkkeen haittavaikutuksina ilmoitetaan mm. tokkuraisuus, heitehuimaus, koordinaatiokyvyn puuttuminen, koordinaatiovaikeudet, väsymys, puhevaikeus, muistinmenetys, tuntoaistin heikkeneminen ja poikkeavat silmänliikkeet. Väpäti-väpäti-kolinaa-hupsis-eimunnäinpitäny.

Ei kommentteja: