torstai 14. huhtikuuta 2011

Miten voikaan tervu innostua

Ryhmä-agilityharjoituksissa ei ollut Jukkaa, mutta kentän laidalta poimittiin Marianne vetäjäksi, joka siihen oitis suostui. Kiitos hänelle. :)

Radalla koira piti poimia toiselle hypylle, kolmannelle hypylle tuli takaakierto, siitä keinulle, putkelta nurja kulma takaviistoon kepeille (Miksi taas tämä?), renkaan kautta slalomille, puomi, vinkurainen suora (jota en rataantutustumisessa älynnyt sellaiseksi laisinkaan), jolta putkeen ja hyppy.

Lysti hillitsi agilityhimonsa paremmin nähdessään edellisen koiran, kunhan itse pysyin rauhallisena. Sanoin tietoisesti tyynenä ja matalalla äänellä "nätisti" tms., yritin näin olla karismaattinen ja metodi auttoi.

Lähdöstä koiruus ei varastanut, mutta sitten irtosi raketilla kuuhun. En kerta kaikkiaan tajua, miten Lystikki muuttuu yhtäkkiä hornetiksi, jolle takaakierto tarkoittaa kiitoa kaukais-leijeröintiin. Nooh, eihän se huono asia ole, mutta tarjoaa tulevana lauantaina selostajalle, kisakumppaneille ja katsomolle virkistystä ohjaajan kustannuksella. Voin koira kainalossa radalta kesken poistuessani röyhistää rintaani: "Ihan ite oon kouluttanu."

Uusinnalla alku meni jo hyvin, kun skarppasin itse. Tämä on kumma laji, ohjaajan ajatukset ja liike näkyvät heti. ;) Keppikulma oli vaikea, mutta onnistui pakkovalssilla. Slalom-hypyillä tuli taas irtoaminen, mutta uusinnalla ohjasin ajoissa ja tuli hyvää pätkää. Paitsi puomi. 2o2o oli haavetta vain, vaikka lihakuutio nökötti alustalla kauniisti. Uusintapuomi nätti - tietysti. Vinkurasuora hyvä, selvemmin olisin voinut putkeen koiran keilata.

Toisella kertaa pujoteltiin kepit uudelleen. Mariannelta hyvä vinkki: jätä koiralle tilaa pakkovalssilla aloittaa pujottelu, suomeksi metri sivuun. Marianne heitti tästä narupallon. Puomille otettiin vauhtia putkesta ja hypystä ja vaikka juoksin ohi 2 metrin päässä, koira nakotti 2o2o:lla oppikirjamaisesti. Raivostuttavaa. Siis vaikka radalla muka rauhoitin itseni ja yritin alentaa koiran viettiä puomin päällä, niin vieläkin on joku ero jota en näe.

Huh. Kivaa oli.

P.S. Hengittää se.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lysti nukkuu samalla tavalla,kuin aksu! Siis suu auki ja hampaat esillä. :D saas nähdä miten meidänkin kisat menee. Jos koira on kuulolla ja ohjaaja kartalla niin varmasti ihan kivasti, mutta jos ei, niiin. .. :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Sitten kun on vielä silmät vähän raollaan, niin näyttää aika jänskältä tuo nukkuminen.

Toivotaan kuulevaa koiraa ja hyvää kartanlukutaitoa kisoihin!