maanantai 4. huhtikuuta 2011

Toppatakissa vesisateessa

Pidettiin harjoittelusta muutama välipäivä. Perjantaina kokeilin kierrä-käskyllä pihalyhdyn kiertämistä. Sitä ei ollakaan ennen tehty. Lysti hoksasi heti mistä on kyse, joten teetin tehtävää eri suunnista yhä kauempaa. 4 metriin taidettiin päästä.

Jäin pohtimaan viime torstain ryhmätreeniä. Päädyin siihen, että jatkossa loppuu namialustan käyttö Lystin kontakteilla. Viimeksi koira kyttäsi kouluttajaa ja nameja, vielä palkkasi itsensä oma-aloitteisesti. Meillä on namialusta ollut aiemmin käytössä, mutta siitä päästiin jo eroon. Voihan sitä jatkossa silloin tällöin käyttää piristyksenä, mutta nykyongelma on hallinta ratanopeuksissa ja -vietissä sekä harjoituksissa että kisoissa. Kisoissa ei namialustaa ole enkä halua koiraa, joka pysähtyy vain sille tai käy ensin tilanteen tarkistamassa. Jos Lysti ei jatkossa harjoituksissa kuuntele pysäytyskäskyä, loppuu radalla meno siihen. Toisena juttuna päätin, että jos en opi uutta rataa, teen vain ne pätkät, jotka ovat keppien ja kontaktien "ympärillä".

Tänään ajoin agilityhallille. Siellä oli muitakin treenaajia. Treenasin heidän taukonsa aikana käyttäen hyväkseni heidän rataansa. Vähän harmitti, koska olisin tehnyt erilaisen pätkän. Toisaalta sain Lystille paremman vietin, kun siellä oli "kunnollinen" rata.

Ensimmäisenä oli ohjelmassa puomi, jonka jälkeen odotti putki: alastulolla kuului tuttu innostunut "Viu!", koira loikkasi alastulokontaktin yli ja vilahti putkeen. Sanoin prrrkle vihaisesti. Ihan kuin hurtta olisi tajunnut asian vakavuuden ja sen jälkeen kontakti pelasi. Pääsin palkkaamaan joko lähettämällä putkeen kunnon 2o2o:sta tai narupallolla. Keinua mentiin myös putkipalkalla, putken jälkeen lensi narupallo.

Harjoittelin tiukkaa käännöstä eli haltuun ottavaa valssia, joka melkein muistuttaa niistoa. Vauhti siihen saatiin putkesta. Broileria oli "niistokädessä" ja hiljalleen pitkäksi venynyt käännös pieneni. Jälkikäteen mietin miksen suhissut. Tätä kirjoittaessani pohdin, saatoinko toisella kädelläni liian kauas tai korkealle.

Lopuksi Lysti sai pujotella. Pitkä putki ja kepit olivat samansuuntaisesti, muutama metri oli väliä. Siitä sai vauhdikkaan rinkulan. Ensimmäisellä kerralla työnsin Lystin toiseen keppiväliin. Kun skarppasin, saatiin kunnolla kiritetyt ja vauhdikkaat kepit 2 x per suunta. Olen ilahtunut myös siitä, että koiruus ei keppejä oikonut vaikka putki houkuttelikin.

Kotipihalla raaputin lapiolla ojia jäätikön päälle, jotta vesi virtaisi paremmin kaivoihin. Tätä menoa lumet ovat pian mennyttä. Pitää etsiä kevyemmät vaatteet, toppatakki alkaa olla turhan järeää kalustoa.

Ei kommentteja: