sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Yksärillä

Olin agilityn yksityisopetuksessa. Käsittelyyn otettiin toiveestani kontaktit, jotka eniten nyt vaivaavat. Koska olen Lystin kanssa moniongelmainen, niin aiheissa on varaa mistä valita. ;)

Puomilla näytin missä pisteessä kontakti nykyään on. Lysti himmasi ennen oikeaa kohtaa, mihin sen avustin. Sitten tehtiin toistoja ruuan avulla ja ilman ruokaa, ja niin että juoksin ohi. Näissä Lysti napsahti joka kerran kohdalleen. Hyvin on Lysti ehdollistunut ruokaan, koska kuola valui suusta puomin päällä. Puomia opeteltiin viettiä muuttaen ja halliten (vuhuu).

Sain hyvää arviointia Lystistä ja neuvoja kuinka edetä: erityisesti vietin hallinta, palkkaus kontakteilla ja radalla muuten (primaari, sekundaari). Ratapätkän yhteydessä sivuttiin kilpajuoksun hillitsemisen konsteja. Lisäksi sain psyykkausta koko agilitya ja kisaamistani (jännityksen ja omien paineiden hallinta) varten.

Lysti kuikuili välillä kattoa, johon kävi tuuli, mutta ei menettänyt toimintakykyään. Opetuksen jälkeen menin vielä yhdet kepit, meille vieraan A:n ja keinun kahdesti. Siihen lopeteltiin ja painuttiin yhteislenkille.

Ei kommentteja: