tiistai 19. heinäkuuta 2011

Hyppyoppia

"Pikkuisen" jäi eiliset pennun hypyt mieleeni kaivelemaan. Olin vajaa vuosi sitten Vappu Alatalon hyppykoulutuksessa Lystin kanssa ja silloin jo päätin soveltaa niitä oppeja, jos pentu joskus tulee. Tänään tein pihalle "kahden hypyn sarjan" kahdesta rantapötkylästä (viralliselta nimeltään funnoodle, jos joku haluaa guuglata). Lapsi piti pentua, minä näytin sille kosketusalustan ja sitten release the hounds. Lykky koikkelehti jotenkin ensimmäisen yli, toiseen osui tassut. Toisella yrityksellä se hyppäsi kauniisti molempien pötkyjen yli asettelemalla laukka-askeleensa pötkyjen väliin. Kuten myös kolmannella. Siinä oli harjoitus ja minulla hyvä mieli. :} Susan Salon oppien mukaan on tarkoitus jatkaa. Onpa aktivointia pennullekin.

Kyllä huomaa, että makuullemenoja on hinkattu. Kun näytin Lykylle kosketusalustaa, se lakosi maihin. Piti sitten varoa kumartelua, jotta pentu laittoi alustalle vain tassunsa.

Lystille tein neljän hypyn sarjaa. Sen pitäisi tehdä sillekin hyvää. Lisäksi pääsin treenaamaan lähdössä pysymistä, Lystin pylly nimittäin nousi ylös näissäkin treeneissä.

Lykylle oli sisällä vuorossa sivulletulotreeniä. Minusta siihen tuli nopeutta lisää. Yhdistin nyt käskyn "sivu" treeniin. Lystin pääsi tekemään sivulla pieniä siirtymiä.

Illalla käytiin yhteishihnalenkillä metsässä. Lysti kulki ilman käskyä vasemmalla puolellani hihna löysällä käytännössä koko matkan, voi että se näyttikin niin tyyneltä aikuiselta! Pennun hihna oli enemmän ja vähemmän kireällä. Lisää näitä. Ehkä vihdoin pääsen erillislenkityksistä?  

Ei kommentteja: