sunnuntai 20. marraskuuta 2011

LUVA :)

- "Olemme pitkästä aikaa saaneet studioon Melkorannan. Pidemmittä puheitta ole hyvä Melkoranta."

- "Kiitoskiitos. Hyvää sunnuntaipäivää kaikille kuulijoille ja tervetuloa seuraamaan agilitykilpailuja. Tänään tuomarina on Pertti Siimes. Erityisen mielenkiinnon kohteena on jälleen Lysti ohjaajansa kanssa. Heillä eilinen harjoitus, pitkän tauon jälkeen, oli mennyt hyvin ja olivat vielä illalla luottavaisia. Mutta mennään nyt suoraan hyppyradalle.

Lähdössä Lysti jo istuukin. Siinä on jo heti aluksi mutkaa  toisensa perään ja jämäkästi ohjaaja astelee toisen hypyn vierelle. Lysti lähtee käskystä ja kaartaa vauhdilla tuomarin suunnittelemat kiemurat. Päällejuoksuakin ohjaaja soveltaa ja saa koiransa U-putken oikeaan päähän. Siitä syötetään koira kepeille vähän linjaa korjaamalla, niiden jälkeen valssilla hypylle, rengas, hyppy ja lenkura takaaleikkauksella pitkään suoraan putkeen. Putken jälkeen hyppy ja jarrutus, jottei mene väärälle esteelle ja sieltä tullaan loput ässän malliin asetellut esteet. Takaaleikkauksen koira lukee kuten kuuluu ja se on NOLLA! Voi mikä kisauran avaus pitkän tauon jälkeen! Ohjaaja heiluttaa käsiään maalissa ilahtuneena ja riemuisasti palkkaa Lystin. Nyt jännätään vielä aikaa, riittääkö se LUVA:an. Kysytään tähän väliin ohjaajan kuulumiset. No miltä tuntuu?"

- "Aamulla jännitti, eilinen euforia oli karissut. Kun näin radan, tiesin pian kuinka sen ohjaan. Lisäksi se näytti sellaiselta, jolta voisi nolla tulla. Mietitytti, jos mokataan joku helppo paikka. Lisäpohdintaa toivat varpaat. En ollut varautunut pakkaseen ja vasemmat varpaat kylmettyivät tunnottomiksi. Ehkä se siirsi sopivasti huomiota muualle, koska entisenlaista jännitystä ei ollut. Eniten pelotti kepit ja meinasin ne varmistella vetämällä Lystin nenästä. Päätin sitten tehdä kuten olisin harjoituksissa tehnyt ja se oli oikea vaihtoehto. Oli hienoa mennä! Tuntui kyllä nopealta, toivottavasti aika riittää."

- "Ja aika riittää, LUVA tulee! Miinusta taitaa olla noin 7 sekuntia! Siinä on hyvä mennä metsään jäähdyttelemään ja valmistautumaan toiseen rataan. Minäkin lähden tästä syömään makkaraa"

"No nyt ollaan agilityradalla. Lystin ohjaaja näyttää tanssivan edellisen koirakon aikaan koiratanssia, mitähän ihmettä tuo oikein on. Lysti on aika kiihtyneen oloinen. Nyt tulee lähtölupa ja sinne koira jää paikoilleen. Ohjaaja ottaa koiran toisen hypyn takaa merkkaamalla ja lähtee juoksemaan kohti sivuttain olevaa puomia. Hän ei jarruttele yhtään ja Lysti ottaa kontaktit kuten on opetettu. Päädyn hyppy mennään ennakoivalla valssilla, sitten rengas ja hyppy. Hypyltä Lysti otetaan valssilla kepeille ja taas kepit menevät hyvin. Siitä jälleen valssi, ja koira välttää väärän putkenpään. Putkesta tullaan keinulle, joka sujuu Lystin tarkalla tyylillä. Siitä mennään rinkula hyppyjä, Lysti kiihdyttää itsensä kovaan menoon. Muurin jälkeiseltä hypyltä on tiukka kaarros A:lle. Ohjaaja herättää Lystin huomion sanomalla sen nimen ja se maksaa. Se maksaa nollan. Siinä menee nolla! Rima tipahtaa ja tuomarin käsi nousee. Siitä tulee vitonen! Voi elämän kevät! A:n Lysti ottaa varmasti ja loppusuoran hypyt myös. No onhan harmi. Rimavarma koira ja tällaisessa paikassa tulee erhe. Siinä ohjaaja liikaa koiraa herätteli ja tässä on tulos. Kysytään taas ohjaajan mietteet. Mikä se alun kuvio oli?"

- "No Lysti vähän lämpeni, kun kuuli edellisen koiran haukkuvan juostessaan. Yritin seistä sen edessä, mutta se siirsi aina päätään kurkkiakseen koiraa, joten meillä tuli siinä sellainen paritanssi. Se onneksi rauhoittui ja pysyi lähdössä. Kontaktit menivät kuten harjoituksissa. Jos juoksen tasaisesti Lysti ei näköjään hyppää, ei ainakaan tänään hypännyt. Kepit oli toinen kohta, joista olen tosi iloinen. Vieras keinu meni myös niin kivasti kuin Lystillä voi mennä. Harmittaa kovasti se riman tippuminen. Oli ihan oma vikani, siinä oli tiukka kaarre, edessä väärä hyppy, ja A:lle oli meno, sanoin "Lysti" ja silloin kolahti. Hyvä fiilis jäi joka tapauksessa. Näihin talvikisoihin on kyllä muistettava jatkossa ottaa villasukat mukaan."

- "Sinne iloinen ohjaaja taas menee koiransa kanssa. Nollia tuli sen verran, että pari ei sijoittunut. Myöhemmin saadaan kuulla mihin aika olisi riittänyt. Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa hyvät kuulijat."

Leikkiä odottava Lystikki

P.S. Siltä varalta, että jollakin on ollut Melkorantaa ikävä: Kolmiokorvien Melkorannat *klik*.

6 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Onnittelut! :D

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos!

sarianne kirjoitti...

Onneksi olkoon vielä kerran!! Upeaa!! Lystille terveisiä, se on niin nätti karvattomanakin! ♥

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos-kiitos. :) Lysti kiittää myös ja lähettää Aksulle terveisiä.

Emilia kirjoitti...

Onnittelut!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos, Emilia!