sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Agilitya!

Pitkästä aikaa matkasin agilityhallille Lystin kanssa. Lykky The Riehutassu saa kasvattaa anturaansa vahvempaa nahkaa, sitä paitsi se rikkoisi tassunsa uudelleen liukkaalla keinonurmella.

Kopioin radan Lauran blogista *klik*, kiitos vaan Laura. Numeroin esteet, koska muuten olisi ollut muistamista. Lysti osasi takaakierrot sekä ollessani esteen takana että edessä. Väärän putkensuun vältin ajoissa valssaamalla, kahdesti koira painui ohjaukseni läpi  väärään putkeen. Tätä se on tehnyt ennenkin. "Tule" ja lihapulla sai ihmeitä aikaan eli koiran kuuliaisuus palautui. Kontakteissa ei ollut ongelmaa ja pujottelu sujui hyvin, samoin A-putki-erottelu. 

Lopuksi harjoittelin suorasta putkesta etenemistä suoraan "mene-mene" tai putkijarrua. Kerran koira painoi täysillä jarrusta välittämättä, mutta aikaistaessani käskyä se toimi kuten kuuluu.

Pöydälle juoksutin hurttani pitkästäkin matkasta. Sille tepsii sama jarrutus kuin putkeen, jottei liu'u laidan yli. 

Pari kertaa Lysti varasti lähdöstä, eka kerralla peruutuin lähtöpaikkaan, toisella avasin oven ja pistin pihalle. Sieltä palattuaan se osasi olla varastamatta. Agi-kisoihin olen ilmoittautunut, jatkamme kontakteilla keskeytyslinjaa ja lähdöissä pitää muistaa olla tomera.

Mutta - aah, voi että nautin harjoittelusta Lystin kanssa, elämä virtaa taas suonissa. 

2 kommenttia:

laura kirjoitti...

Hyvä jos kelpasi! :D Se oli kiva pyörittelyrata haastavuudestaan huolimatta.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kyllä kelpasi. Harva muualta poimittu rata käy tuohon halliin, tulee seinät vastaan liian nopeasti.