perjantai 20. heinäkuuta 2012

Videomaraton

Kesälomani jatkuu agilitypainotteisesti. Tiistaina ajoin agilityvalmennukseen molempien koirieni kanssa. Lykyn kanssa rimoja olen nostellut hiljalleen ja tuolla ne olivat samoissa kuin Lystilläkin eli maksikorkeuksissa. Suoritimme ihan kunnollista rataa, molemmilla samaa, paitsi Lykyltä jätettiin kontaktit pois, koska ylösmenokontaktit ovat vielä vaiheessa. Kosketusalusta on kesken - Lykky juoksee kosketusalustan "läpi" sitä etutassulla koskien ja aika hyvin se jo menee, mutta vielä olisi liian aikaista radalle. 

Lysti kiihtyi kisasfääreihin eli siitä tuli epäkuntoinen ralliauto, jonka kaasu hirtti kiinni ja ohjaustehostin meni välillä päälle ja välillä pois päältä. Kontaktitkin repesivät ja koira on keksinyt uuden jutun: Kun näkee, etten hyväksy, lähtee luikkimaan esteitä omavaltaisessa järjestyksessä tai jopa kuten rata jatkuisi. Ilme on ilkikurinen ja pelokas yhtä aikaa. Lähdöstä varastettuaan se käännähti ja painui suorittamaan rataa väärään suuntaan. :S Siinä kohtaa ei pitänyt enää pokka minulla eikä koutsilla. :D Tähän oli paras lääke maahanmenokäsky, kun naurultani sain jotakin puhuttua - maihinmenoa koira totteli ja päästiin huokaisemaan. Ei koko touhu pelkkää katastrofia ollut, lopuksi saatiin se nolla pyöräytettyä.

Lykky yllätti. Varoitin Tiiaa etukäteen, etten tiedä tuleeko radasta yhtään mitään. Lykky teki nollat ja ohjautui niin hyvin kuin ikinä, kuten on opetettu, mikä oli outo tunne edellisen kaaharin jälkeen. Ongelmia teetti kepit U-putkea päin, silloin viimeinen väli unohtui. Siitä harjoittelemalla selvitään. 

Kotimatkan pohdin koirieni eroja. Lysti on herkästi kiihtyvä herkkis ja Lykky tekee asiat asioina. Mielenkiinnolla odotan sen tulevaa kisauraa.

Torstaina oli oman seuran ryhmätreenit. Otin Lykyn autoon turistiksi, jotta Lysti saisi ratatreeniä - ja saisin Lykyn tottisteltua väliajoilla parkkipaikalla. Aluksi olikin slalomia ja välistävetoja, joita valmentaja halusi juuri Lykyn tekevän, joten vaihdoin niihin koiran. Välistävedot jäivät kotiläksyiksi. 

Lysti pääsi itse radalle ja ilmeisesti oli autossa kihistessään nostanut itsensä kisamoodiin, koska oli yhtä räyhä kuin kisoissa. Nyt ei viimeisin keppiväli kiinnostanut ja kun en sitä kelpuuttanut, koira teki saman kuin tiistain valmennuksessa - lähti luikkimaan ja suorittamaan esteitä ympäri kenttää. Maahanmenolla taas rauhoittui. Koutsi näki sen minkä minäkin - koiralla menee yli. Se ei kerta kaikkiaan pysty käsittelemään sellaista intoa - juoksee huutaen kuin yliväsynyt pikkulapsi. Hienoa oli kuitenkin vauhti - ja pääsin taas tutuksi käyneen holtittoman ralliauton penkkiin. Jatkossa sain ohjeen ohjata Lystiä tosi jämäkästi, jos näen sen menevän tuohon mielentilaan, siinä se on kovakin. Omana ajatuksenani olisi myös opittava säätelemään sen virettä - helppo homma, heh. 

Tänään ei satanut ja päätin tehdä samaan treeniputkeen eiliset slalomit ja välistävedot vetämällä ja työntämällä 5 hypyllä molemmin puolin. Vuorottelin koiria aina tehtävän vaihtuessa. Ensin näkyy videolla Lystin slalom. Tuo kammottava volina kuuluu Lykystä, jota risoo olla autohäkin vanki.


Sitten Lykyn slalom:


Lystin välistävetoja tässä *KLIK*. Tässä Lykyn, nämä työntämällä, koska vetämällä ei vielä onnistu kunnolla, ja helpotetut kulmatkin: *KLIK*. Lopuksi pujottelua, ensin Lysti *KLIK* ja sitten Lykyn nurja kulma, vassokuu: *KLIK*.

Nyt pidämme agilitysta vähän taukoa. Keskitymme sen sijaan tottisteluun, uintiin ja metsäreissuihin. :)

8 kommenttia:

hipsu kirjoitti...

Taitavat :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos. Minusta on niin kiva katsoa kuinka kehittyvät ja miten erilaisia ovatkaan. :)

Veera kirjoitti...

Aika pätevää! Näyttää hirmu samanlaisilta ohjata, muttei ilmeisesti ole niin?

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Katsoin itsekin noita videoita, että koirat näyttävät ihan samanlaisilta, mutta eivät ole. :o

Lystistä huomaa, että se on konkari (en olisi ikinä uskonut kirjoittavani näin): pienemmästä vihjeestä tekee - ja toisaalta irtoaa välillä minne sattuu (ohjaajan vika luultavasti). Ihan kuin ottaisi taiteilijan vapauksia.

Lykky lukee tarkemmin, sitä pitää ohjata täsmällisemmin, liikkeen pitää jatkua, muuten se pysähtyy myös. En tiedä onko nuoren koiran juttuja vai onko se oikeasti tarkempi - "miesinsinööri".

Ensimmäistä kertaa kokeilin tuollaista 5 hypyn juttua, suosittelen. Pääsee tai ei pääse :D eri lailla rytmiin kuin 3 hypyllä. Jostakin syystä Lykyn välistävetovideot eivät ole blogissa. :D

Veera kirjoitti...

Joo, Saran kanssa on tehty vitosta (ja kutostakin), mutta Rinna ei kykene edes kolmella esteellä ohjauskuvioihin. Se kuumenee niin että lähtee lapasesta :p

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Niin sitä pitää, Rinna. ;) Pitää yrittää tuota kutosta joskus.

Sarianne kirjoitti...

Lystin pujotteluvauhti näyttää minusta kasvaneen! Ja Lykky nyt on kehittynyt ihan hirvittävän paljon sitten edellisen videon! :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Lysti näytti hakevan vähän melomistakin. Ehkä ottaa juniorista mallia? ;)

Lykky etenee sykäyksittäin, tuumaa ja yhtäkkiä harppaa. :)