maanantai 24. syyskuuta 2012

Tottista ja munakkaita

Lysti linkuttaa ulkona, sisällä sileällä pystyy kävelemään. Etutassun anturassa on 4 x 4 mm kokoinen nahkapuutos, rakkulan jälki taasen. Keitetty kananmuna & huuhdottu keitetty riisi -dieetti on jatkunut, paitsi (jatkoa seuraavassa kappaleessa). 10-12 vapaan kananmunan paketti ei riitä kahtakaan päivää. Kassa ihmettelee, miten kova täti olen leipomaan vanukkaita ja munakkaita, ja bonuskortille kirjautuvia ostoja seuraavan mainososaston merkonomin silmät lävähtävät selälleen. 

Uskaltauduin syöttämään ahventa, koska vaalea kalanliha saattaisi kelvata punaista kalanlihaa sietämättömille eikä allergiatesteissä näkynyt reaktiota kaloille. Olisi kivaa tai jopa hengen pelastavaa, jos kananmunan lisäksi olisi joku toinen proteiini. Tassurikko tuli jo ennen kalakokeilua, mutta ahvenesta ei toistaiseksi tullut uutta. Löysin Cibaun kala-riisi-nappulan. Onko kellään kokemusta murkinasta? Monta nappulavaihtoehtoa ei nimittäin ole. Aikamoinen pettymys on löytää  hypoallergeeninen ankka-riisi, jossa onkin perunaa (ei käy), maissia (ei tule kuuloonkaan), kauraa (ehei) tai broileria (nounou). Voihan olla, että kala-riisikin tekee oireita, jolloin ei auta muu kuin jakaa onki- ja pilkkivuorot kaikille halukkaille. ;) Mutta kaiken koirille kokkaamisen jälkeen olisi kiva päästä helpommalla edes väliaikaisesti. Lykyn puoli-barffaus tuntuu tosi kevyeltä Lystin ruokinnan rinnalla.

Kotitemppuna olen opettanut peruutusta. On Lysti sitä jonkin verran ennenkin osannut, mutta nyt treenataan vielä paremmaksi. Ehkä agilitykisojen lähtö saa aivan uudet ulottuvuudet liikeen hiomisen myötä. Kaukokäskyilläkin saa oivaa jumppaa.

Lykyn kanssa ajelin tänään pk-kentälle ryhmätreeniin tehdäkseni hissukseni sivussa paikkamakuun. Sattuikin yksi malinois-ihminen koulutusvuoroon ja vielä kaipasi (?) koulutettavaa, joten pääsin kädestä pitäen -ohjaukseen. Olin aika pihalla noin ajatuksellisesti. Kait muillakin on joskus päiviä, jolloin ei vaan pää toimi? Tämä sekoilu varmaan tarttui Lykkyynkin. Se oli vähän vallaton, istuminen niin ja näin, haukkuminenkin sitä sun tätä, seuruussa vilkuilua ja sillä viisiin. Tuhannen tulimmaista! 

Terhin ottama kuva

Katsottiin pyynnöstäni ensin seuraamista, missä kaikesta varomisesta huolimatta koira on alkanut painaa. Vasemmalle kääntymiset auttoivat nyt. Minun pitäisi hiljentää vauhtiani ja olla kiihdyttämättä kulmiin. Toisena aiheena koutsi tarttui haukutuksen parantamiseen ja hyväksikäyttöön.

Kolmantena opettelimme kontaktia. Ja jummi, kun tätä ollaan katsottu edelliselläkin kerralla saman kouluttajan kanssa eikä olla edistytty yhtään. En kerta kaikkiaan ole muistanut tätä osiota. Kontaktia ja jännitystä saisi jäävissä olla, siitä oli kasvattajan luona käydessäkin puhe ja Maijakin maininnut sen sata kertaa. Mistäs sen skarpin paikkamakuun työstää, jos tämä puuttuu? Lupaan taas, että otamma tehokuurin kontaktia.

5 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Voihan Lystiä. :( Kävisiköhän sille pakastesei? Ajattelin vain kukkaroasi, että tuo ahvenen syöttäminen käy varmaan kalliiksi.. :/ Kuivaruuasta en valitettavasti osaa mitään sanoa kun meillä ei käytetä.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Pakasteseitä mietin myös. Sitä on joskus kokeiltu, en muista miksi jäi pois. Olisiko ollut hajun vuoksi (koko kämppä haisee kalalle, jos sitä kypsentää), rapsuttiko se itseään vai oliko vain muu kokeilu. Simppeliä olisi, jos se sopisi. En oikein nappuloista muuten perusta.

Sarianne kirjoitti...

Jäynä söi jossain vaiheessa jonkin verran cibauta. Ei huonoa sanottavaa, mutta Jäynä on toistaiseksi ollut kaikkiruokainen, eikä se ole allerginen. Eli ei kamalan hyödyllinen kokemus Lystiä ajatellen :/

Entäs nämä murren murkinoiden, kennelrehun, vauhti-raksun tms. vastaavien kalapakasteet?

Hanna kirjoitti...

Mulle tuli myös ekana mieleen seiti. Sitä itse käytän erityisesti silloin jos meidän barffaava koira saa ripulin, koska sille ei voi syöttää riisiä ym. Mun hajuaisti ei varmaan toimi kunnolla :D koska mulla ei ole mielikuvaa hurjasta hajusta...

Oliko niin että Lysti ei voi syödä kalkkunaa?

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

No hyvä, että Jäynä on sietänyt Cibauta, ettei ruoka ole "kaikki koirat ripulille" -mömmö.

Seitistä ei tullut mikään sillä tavalla kamala haju, mutta kalan haju kyllä. Olen itse ex-kala-allergikko, että ehkä lapsuusvuosistani hajuun liittyy ikäviä muisteloita.

Kalkkunan olen unohtanut kokonaan, pidin sitä varmaan isona broilerina. :) Kun eläinlääkärikin puhui vain ankasta.

Toistaiseksi Cibaun kalariisikokeilu on sujunut hyvin - joka ehkä tukisi sitä, että jatkossa voisin seitä syöttää. En ole nappulafani.