perjantai 4. tammikuuta 2013

Agilitya

Molempien kanssa treenasin agilitya. 

Lysti leikattiin 3.12. Leikkausohjeiden mukaan se olisi saanut harrastaa täysillä agilitya 4 viikkoa leikkauksesta eli viime viikolla. Mutta joidenkin tietojen mukaan koiran sisemmät tuoreesti arpeutuneet kudokset eivät veny normaalisti niin pian, vaan paranemiseen kuluu jopa 2-3 kk. Jos koira joutuu hyppäämään liian aikaisin, se hyppää entisellä tavallaan, mutta tiputtaa rimoja, jolloin pehmeämpi koira muuttaa hyppytyylinsä "vääräksi" ja sitten on Ongelma. Testasin nyt missä mennään. Ohjelmassa oli 4 matalan 25 cm:n hypyn U:n muotoinen "rata" ja 4 hypyn + putken tekemä rinkula. Molemmat teetin kerran kahteen suuntaan. Rimat eivät kolisseet, mutta minusta Lystikki ei hypännyt niin venyen ja rennosti kuin tavallisesti. En siis kiirehdi. Katsotaan 1-2 viikon välein, miten maha lähtee venymään ja jumpataan lihaksia.

Toisena juttuna pyysin Lystin tasapainoilemaan ja kiipeilemään keinulla. Se olikin yllättävän rohkea! Ei mitään säpsähdyshyppyjä. Ehkä taiteilu kotona vääntyneen laudan pätkän päällä on auttanut?

Lykyn kanssa jatkoin hyppytekniikkaa. Toisena juttuna jatkoin perusohjausta ja rytmitystä. Näitä ohjauksen alkeita ei ole minulle ikinä opetettu tai ainakin ovat menneet pahasti ohi tai yli. ;) Onhan niistä valmennuksissa mainittu ja olen pistänyt asiat korvan taakse, mutta pohjat ovat jääneet oppimatta. Tämä perusharjoittelu tekee nyt hyvää sekä minulle että Lykylle ja varsinkin yhteistyöllemme. Saan tärkeää infoa Lykyn tarvitsemasta ohjauksesta. Joka tapauksessa Lykkyyn alkaa harjoittelu tepsiä. Koira tiputti vain kahdesti riman koko harjoituskerran aikana. Tuuletuksen paikka! :)

Kolmantena tsekkasin kepit ja neljäntenä puomin ja keinun. Eivät ole unohtuneet tänä harvatreenisenä aikana.


P.S. Lystin kontrollinäyte oli puhdas! 

Ei kommentteja: