torstai 3. tammikuuta 2013

Sarvesta härkää

Kirjoitan vaihteeksi yksityiskohtaisemmin. Maijaa tapasin pk-kentällä. Oli mitäs tässä nyt treenaisin -olo, mikä ratkaistiin oivasti teettämällä Lykylle koko käyttäytymiskokeen kaavio. Paikkamakuu jätettiin väliin, koska alusta oli pinnastaan jäätynyttä 10 cm paksua lunta ja lämpötila 0. Henkilöryhmän tein Maijan ympärillä.

Jos joku ei käyttäytymiskokeen kaaviota ole tarponut, niin se löytyy täältä sivulta 21. Siinä on yli 320 askelta pelkkää seuraamisosuutta, henkilöryhmä x 2, liikkeestä istuminen, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. 
  • Vire kesti hyvin koko kaavion. Tämä on parasta! Lykky ei haukkunutkaan - ei se ole käskyn alla ongelma ollutkaan, mutta mistäs tiesin, miten reagoi pitkään palkkaamattomuuteen. :)
  • Ilmoittautuminen ok.
  • Pysähtymisissä istui vähän hitaasti, saattoi johtua alustasta. > Treeniin silti napakat pysähtymiset.
  • Juoksuun siirtymisessä koira epäröi ensimmäisillä askelilla, samoin hitaassa kävelyssä. Oli vähän sellainen tulenko mukaan vai enkö. Tämä ilmiö ei ole löytynyt lyhyissä treeneissä. > Treeniin.
  • Täyskäännöksen jälkeen hyppäsi ekalla kerralla ylös palkkaa odottaen -> Palkka jatkossa myöhemmin.
  • Henkilöryhmä ok. > Jatkossa senkin testaus pidemmän seuruutuksen jälkeen.
  • Liikkeestä istuminen ok.
  • Heti tämän perään liikkeestä maahanmenoon lähtiessä Lykky vain istui paikoillaan eikä ollut tulla mukaan. Odotti varmaan palkkaa, piti pyytää kahdesti. > Ketjutus treeniin.
  • Luoksetulossa vauhti hyvä perille saakka ja paikka hyvä, mutta ei edestä siirtynyt heti sivulle, vaan odotti palkkaa ja sitten vasta siirtyi. Näitä en ole treenannutkaan, jottei koira ennakoisi. > Treenaa kuitenkin!
Koiralle oli outoa noin pitkä työ ilman saalispalkkaa, mikä näkyi lopun jäävissä. Kehaisu ja taputtelu ei kunnon revittelyä korvaa ja Lykky jäi odottamaan jäävissä oikeaa palkkaa. Tätä pitää muistaa harjoitella. 

Pieni tottistelija kesäkuussa 2011
Katsottiin vielä erikseen pysähtymiset, rytminsiirrot sekä kombinaatio liikkeestä istuminen ja maahanmeno + luoksetulo. Petraantuivat heti.

Mitään isompia ongelmia ei siis löytynyt ja noillakin häröillä tuo osuus olisi ilmeisestä läpi mennyt. Harjoitellaan nyt ilmi tulleet ongelmat, niiden löytämiseksihän harjoitus tehtiin. Motivaatio kohosi heti!

Ei kommentteja: