maanantai 14. tammikuuta 2013

Voi miun Mössykkäin

Lystin kontrolli eläinlääkärissä


Pieni huoli jäytää Lystin kanssa. Kävimme eläinlääkärissä taas viime viikolla elokuisen suolisto- ja haimaongelman kontrollissa. Koiruus painoi 22.6 kg, lisäystä 800 g edelliseen käyntiin. Eläinlääkärin tarkastuksessa ei löytynyt mitään vikaa.

Kontrollikokeissa arvot ovat paremmat, mutta eivät vielä normaalit. Foolihapon pitoisuus on edelleen matala, vaikka sitä on syötetty. Ei siis vielä imeydy  kunnolla. Haima-arvo on laskenut 213:een, mutta on yhä lievästi koholla: alle 200 on normaali, 200-400 borderline ja yli 400 haimavikainen. Eläinlääkärin mukaan on mahdollista, että palautuminen vain kestää, joten seurataan tilannetta ja katsotaan kokeet kuukauden kuluttua uudestaan. Olisin niin toivonut, että kaikki arvot olisivat jo olleet ok. Koira onneksi voi hyvin.

Tottistelut ja kevyen liikenteen väylän kauhut


Lauantaina seuruutin Lykkyä kevyen liikenteen väylällä. Huusin kiitokset harvinaisemmalle häiriölle eli luisteluhiihtäjälle, jonka ohitus ei tuottanut vaikeuksia. Tämä pyöräteiden Juha Mieto kääntyi katsomaan taakseen. Luuli varmaan, että pottuillakseni huutelin. :) Hyvä ettei sauvasta saatu totiselta sukkahousumieheltä!

Sunnuntaina juoksutin molempia hangessa, mutta palasimme pian kevyen liikenteen väylän kauhuiksi. Lysti oli aika veikeä. Eteemme risteyksestä kääntyi äiti ja poika. Pidin heihin etäisyyttä noin 10 metriä. Yhtäkkiä Lysti sanoi kerran kovaa "HAU!" Poikaparka hyppäsi ilmaan katsoen samalla taakseen. Lysti katsoi takaisin lauhkeana kuin mitään ei olisi tapahtunut. Voin vannoa, että se nautti tilanteesta. Huusin pahoittelut pojalle, joka kaivautui äitinsä lohduttavaan kainaloon. Sain rauhassa huvittuneena katsella koiraani, joka heilutti häntäänsä tyytyväisenä.

Tänään kävin pk-kentällä molempien kanssa. Tein siellä molemmille hyppytekniikkaa pk-esteiden laudoilla. Samalla harjoittelin lähdössä pysymistä erilaisilla häiriöillä.

Lykkyä seuruutin jälleen, tein 90 asteen kulmat ja täyskäännökset, nyt olivat ok. 

Mutta taas tuli sama jumi, mikä aiemmin. En ole vielä keksinyt, miten Lykyn ajatuksenkulku menee. Ongelma on tällainen: Seuruutan BH-kaavion 10 askelta, pysähdyn, "istu", kävelen 15 askelta, pysähdyn ja palaan koiran luokse, "hyvä" ja silitän koiraa rintamuksesta. Sanon "seuraa" ja lähden eteenpäin. Lykky nytkähtää eikä liikahda. Se selvästi luulee, että ei kuulu liikahtaa. Kokeilin niin, että sanoin "vapaa", heti perään "sivu" ja "seuraa". Sama nytkähdys. Sitten lelun kanssa - kehu ja palkka heti, kun lähti mukaan. Hiljalleen ketjutin vähän lisää molemmin puolin. Tämä vaatii selvästi harjoittelua.

Tein vielä maahanmeno-osuuden ja luoksetulon. Pysähtymisen otin myös, jotta tuli kaikki jäävät. Paikkamakuuta harjoittelin. Lelu oli häiriönä. Kerran koira nousi ja tajusi heti, että "o-ou". Palautin paikoilleen. Sitten kesti taas kaikenlaiset leluhäiriöt. Näitä ei ollakaan tehty aikoihin. 

2 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Pystyisiköhän jollain toisella aineella parantamaan foolihapon imeytymistä? Tuli vain mieleen. :/

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Hyvä ajatus! En tiedä kuin aineet, joiden puute vähentää imeytymistä: sinkki ja B12-vitamiini. B12-vitamiinipitoisuus oli normaali ja Lysti saa sinkkiä. Foolihapon vähyys selittyy eläinlääkärin mukaan ohutsuolen imeytymishäiriöllä. En tiedä saako imeytymistä parannettua muulla kuin suoliston toipumisella. Arvo oli nyt 11, pitäisi olla 21-54.