keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Pellolla

Fysioterapeutti suositteli jokaiselle agilitykoiralle ryteikössä rämpimistä noin 3 minuuttia per päivä, kuten olen tainnut monesti kirjoittaa. Ryteiköksi sopii risukko tai hanki. Vauhdin täytyy olla kävelyä, muistaakseni ravikin taisi olla liikaa - laukka ja pomppiminen eivät ainakaan vastanneet sitä tarkoitusta. Tänään tuli mikstuura kaikkea. Hitaan osuuden käveli Lykky hihnassa edelläni ja Lysti irti kannoillani. Välillä saivat molemmat viilettää rajoituksetta pehmeässä puuterilumessa. Kaipasin lumikenkiä, mitkä puuttuvat edelleen. Nimim. Märät nilkatSieltä pilkistää takajalat

Metsän varjossa Lysti raivaa polkua.

Lykky yrittää hukuttautua hankeen. Se on ajoittain suisidaalinen.

"Katsokaa molemmat kameraan päin."

Virkamieskoiran sielu. Lykyllä on muuten ollut pennusta lähtien harmaa kuono.

P.S. Lähetin tänään vakuutusyhtiöön Lystin eläinlääkärilaskuja noin 600 euron edestä. Pinosta puuttui muutama syksyinen labralasku, joita en löytänyt varmasta tallesta. Loppukesästä laitoin nipun vakuutusyhtiöön viimeksi. Kyllä siinäkin monta satasta oli, allergiatestit ja tassujen tsekkaukset.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Olin Leena Piiran (eläinfysioterapeutti, homeopaatti) luennolla viikonloppuna ja hän puhui myös tuosta hankikävelystä. Kyse oli juurikin KÄVELYSTÄ :)Ravailut ja laukkailut oli sitten erikseen. Päätin että meidän koirat joutuu nyt kyllä aloittamaan tuon hankikävelyn :)Kesällä myös vastaavan treenin voisi saada aikaiseksi sorakuopalla, jossa samalla tulisi ylämäkikävelyä.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Hyvä, muistin sitten oikein enkä liioitellut. - Tarkistin just muistiinpanoistani, olin kirjoittanut että "hidasta kävelyä". Se ilmeisesti vahvistaa vartalon lihaksia ja kehittää koordinaatiota?

Meidän ft suositteli tosiaan ryteikköä, mutta se on vähän hirvittänyt. Pitää ensi kerralla kysyä, onko matalassa vedessä kahlailu mitään.

Hanna kirjoitti...

Ryteiköstä en tiedä, meidän oma fyssari jolla käydään 3kk välein on puhunut myös pitkässä heinässä kävelystä, joka olis jotenkin vastaava kuin tuo syvempi lumi.

Ymmärtääkseni juu parantaa lihaksia ja on melko rankkaa kun pitää huolen että kävelee eikä peitsaa ja pohjana joko lumi, heinikko tai vastaava.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Pitkä heinikko täältä löytyy, laitan vaan punkkimönjät niskaan, kun sen aika koittaa. Epätasaisella ja pehmeällä kävelyä suositeltiin jopa mullekin - koko porukan jumppakerho samalla.