keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kesä tulee, etkä mahda mitään

Tottistelut


En ole unohtanut kokonaan tottistelua. Lykyn kanssa treenattiin lauantaina agilitykisojen lomassa patoamista ja seuraamista. Sunnuntaina harjoiteltiin jääviä ja seuraamista eri tempoilla ja kuvioilla pyörätiellä. Hienosti se keskittyy!

Vieheleikki


Eilen vieheleikitin molemmat. Lykylle sain Marialta lisäneuvoja. Ongelmaksi alkoi muotoutua, että lelun luovuttamisen jälkeen Lykky ei jaksanutkaan rauhallisesti odottaa, vaan alkoi härkkiä lelua. Tämän Maria selitti johtuvan siitä, että tavallaan koira käskee minua liikauttamaan lelua, mihin tepsii kieltäminen, mikä lisää hallintaa. Niinpä kielsin Lykkyä törkkimisestä. Koira katsoi ensin, miten voin muuttaa sääntöjä kesken leikityksen, mutta muuttui. Rauha palasi leikkiin ja sain lisättyä lepoaikaa merkittävästi, totuutta venyttämättä sanoisin, että noin 45 sekuntiin. Videoin lisää, kunhan saan pojan houkuteltua hankeen seisomaan.

Leikitin myös Lystin. Siitä kuoriutui varsinainen peto. Jouduin korjaamaan käsityksiäni sen taisteluhalusta. Täytyy myöntää, että avantoon tipahdettuani tuntisin oloni turvalliseksi, jos Lysti olisi kiskomassa kaulaliinasta. Se nimittäin riuhtoi lelua niin lujaa, että jouduin kääntämään selkäni ja tukemaan vieheen varren lonkkieni eteen, jotta jaksoin pitää kiinni. Lysti kiskoi niin sinnikkäästi, että sai raahattua minut askel askeleelta hankeen noin 15 metrin matkan. Olin pöyristynyt ja hikinen! Sitten treenattiin agilityn lähdössä pysymistä viehehäiriöllä. Muutaman kerran Lysti menikin vipuun, joten jatkamme harjoituksia. Lopuksi leikimme "normaalisti". Siinä missä Lykky luovuttaa lelusta maaten minusta parin metrin päässä, Lysti tulee seisomaan lelu suussaan reiteeni kiinni. Siinä se rauhoituttuaan hellittää otteensa.

Agility


Tänään ajoin agilitykentälle Lykyn kanssa. Kenttä on käytännössä sulanut ja kuivumassa hyvää vauhtia. Siis ihanaa, että treenaaminen taas helpottuu! Tein 4 hypyllä juttuja. Jokaisen osion jälkeen Lykky huilasi takakontissa.

 • Hyppytekniikkaa otin rimat 12 ft välein, juoksin rinnalla molemmin puolin - ok
 • Sama rimat 16 ft välein, osa hypyistä vähän pois linjasta tai viistosti, molemmin puolin tämäkin - ok
 • Perusohjausta, koska koira kisoissa kielsi vastaavassa kuviossa:
  • Ensin ylempi kuvio ohjaten hidastamalla ja kääntymällä, molempiin suuntiin
  • Sama kuvio valssilla 
  • Sitten alempi kuvio takaakierto-päällejuoksuina (neliönumerointi) molempiin suuntiin. Tässä Lykkyä piti aluksi auttaa lelulla, muuten se kiersi koko hypyn. Lisäksi minun täytyi olla ajoissa. Eteneminen vasemmalle oli hankalampaa kuin oikealle. Näitä on treenattava. 
  • Sama alempi kuvio slalomina (mustat ympyrät) molempiin suuntiin


Koska Lykky on alkanut kääntyä löysemmin kuin ennen, tein lopuksi vielä valssilla ja jaakotuksella tiukat käännökset kaksi per puoli, osasihan se.

Yksi rima tipahti toistuvasti, se oli muita korkeammalla 65 cm:ssä ja maa alla aika pehmeää. Tämän otatin aina uusiksi ja pysyi se lopulta.

***

Lopuksi laitan yhden sunnuntaisen kuvan. Minulle on ainakin kaksi valmentajaa huomauttanut, että Lysti hyppää rohkeasti. Siltä näyttää:

(c) Jere Pätäri

Kuva on jatkoa edellisen postauksen kuvasarjaan. Olen Lystin just työntänyt takaakiertoon ja valssaamassa taaksepäin pois edestä, jotta Lysti pääsee kepeille. Emme osuneet toisiimme. :) Zoom latistaa syvyyssuunnan etäisyyttä, joten kuva näyttää vähän hurjemmalta, mitä tilanne todellisuudessa oli. 

4 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Aksustakin on tullut rohkeampi hyppääjä! Viimeksi kisoissa hyppäsi minua päin. Ehdin enimmäkseen väistää, joten hipaisun tasolle jäi se törmäys (onneksi). :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

No mulla murtui jalka reilu vuosi sitten, että on siinä riskinsä. (Enkä silti oppinut mitään.)

Eeva kirjoitti...

Vähänkö kivalta kuulostaa tuo vieheleikki! Videoihan sitä uusiksi niin pääsee tirkistelemään touhua! :)

Kun Lysti vetää hyvät vireet vieheleikistä niin saatte varmaan sen avulla agilityn lähdötkin kuntoon. :)

Gimma juoksi kerran agikisoissa minua päin täysillä. Onneksi tuli suoraan takaa niin polvet taittui oikeaan suuntaan.. Jos se olisi tullut toisesta kulmasta niin polvet olisi niin entiset.. :/

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Tuo vieheleikki on hauskaa, olen vähän koukussa siihen. Yritän lahjoa poikaa lähiaikoina.

Lystin paikallapysymistaitoja sillä saa ainaki lisättyä. Se sinun hihnatemppusi on myös mielessäni - toteutan joskus.

Agilityssa iso koira ja vauhti tekee "ihmeitä" luille ja nivelille. :S Onneksi teillä oli tuuria!