torstai 18. huhtikuuta 2013

Lisää agilitya ja tottelevaisuutta, osa 437

Tänään kävimme kentällä ja harjoittelimme taas 5 hypyllä. Kenttä oli tosi märkä, 1/3 maasta oli lätäkköä.
 • Molemmille hyppyytin tekniikkana 5 hyppyä 12-6-6-18 jalan välein. Pienten välien hyppyjen korkeus oli 20 cm. Molemmat niputtivat yhteen kaksi viimeisintä pikkuhyppyä, jos en laittanut lelua väliin. Muuten näytti oikein kivalta.
 • Lykylle rakensin 5 hypyn rinkulan, jossa oli yksi 90 asteen käännös, rimat 55-65 cm. Lykky meni vakuuttavasti, haki hypyt ehkä 3 metrin päästä, pyörin vain paikallani keskellä. Yhtään rimaa ei tipahtanut. On se nyt uskottava, että nti Lykkensdorf on edistynyt. :)
 • 5 hyppyä peräkkäin 5-6 m välein: 
  • Molemmille loppusuoran eteneminen lelulle, hyvä oli.
  • Molemmille jaakotuksia, upeita käännöksiä tuli - Lystillekin. :D 
  • Lystille poispäinkääntö – sylkkäri, vaatii omaa liikettäni, muuten haki hypyn tulosuunnasta. Tämä ei luonnistu ollenkaan, tuntuu tosi vaikealta ja epävarmalta. Tämä olisi hyvä niihin tilanteisiin, kun en ehdi takaakiertoon, muttamutta. :S
  • Lykylle vedätin 5 hyppyä peräkkäin, juoksin täysillä. Lykky ei tiputellut rimoja.
Lykky oli tosi varma rimojen kanssa. Minun ei tarvinnut nostaa yhtään rimaa, vaikka ohjasin rohkeasti - ehkä juuri siksi?

Lykylle teetin kosketusalustaa ”kiipee”-käskyllä. Jos odotin edellä lelun kanssa, se unohti mitä piti tehdä – tähän vahvistusta jatkossa. Mallasin sillä siis tilannetta, jolloin juoksen puomille koiran edellä. Ei vielä kannata. ;) 

Lopuksi Lykky totteli
 • Seuraamisessa huomautin taas painamisesta (sanoin auts kolahduksesta), uskoi heti ja sai iloiset palkat. Oudolta tuntuu, kun koira ei tunnu yhtään seuraamisessa. Vain käden alta pilkottaa kuono ja tapittaa innostunut silmäpari. 
 • Harjoittelimme luoksetulon pysäytyksiä takapalkan kera. Asteittain lisäsin matkaa päätyen 20 metriin, mistä koira teki upean pysäytyksen. Lopuksi pyysin luokse suoraan palkkaan. Hyvä oli tähän lopettaa.

5 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Mitä konkreettisesti teet radalla kun Lykky tiputtaa riman? Kun meillä on ollut kielto+pysäytys (maahan)+riman nosto. Hankalaa tuo on siinä mielessä kun itse on ihan käsi, pitäisi seurata rimoja ja yrittää ohjata.. Mutta toisaalta mitään järkevämpääkään tekniikkaa ei ole mielessä.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kun _kuulen_ riman tipahtavan, sanon "Höh!", "Ei!" tai "Irti!", jos Lykky on juoksemassa palkalle. Näillä Lykky lopettaa harjoituksen. Nostan riman, joskus jupisen "***kele nämä hypätään yli" tai sitten en jupise. Jos Lykky näyttää tiputtaneen liiasta kiihkosta, käsken maihin. Jos on "pelkkä" huolimattomuusvirhe tai oma virheeni, en sen kummemmin kommentoi, nostan riman, hyppäytän yli uudelleen ja kehaisen siitä hyväksyvästi, mutta uusinnasta en muuten palkkaa.

- Yritän tehdä, kuten toimisin, jos koira loikkaisi kontaktin.

Satu kirjoitti...

Poispääntökääntö - sylkkäri on kyllä vaikea. Ei tee edes mieli harjoitella. Mutta kun useinkaan en ehdi takaakiertoon...

Eeva kirjoitti...

Ookke, kiitos vahvistuksesta. Jatkan samalla linjalla. :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Poispäinkääntö-sylkkäri-jutuissa pitää olla liian mutkalla ja väärin päin. :D

Eeva, en sano, että tuo olisi tepsivä keino, mutta ei oikein muitakaan ohjeita tule. Pennun kanssa ollaan aika yleisesti sitä mieltä, että sille ei huomauteltaisi, jottei paineistuisi, otetaan vain uusiksi.