keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Kesäisiä treenejä ja mustikoita

Eilen kävin Lykyn kanssa agilitykentällä. Tein ensin ulkona hyppytekniikkaa: kahta eri kaarreharjoitetta. Lykky reagoi hyvin, petrasi joka kerralla. Alatalon Vapun kanssa on siis Lykyn hyppytekniikkaa ja häiriönsietoa treenattu. Ynnäsin juuri kisojen rimatilastoja. Vielä siellä yksi rima silloin tällöin tipahtelee, mutta paljon optimistisemmalta jo tuntuu. On edistykseen varmaan vaikuttanut myös Lykyn kropan aikuistuminen ja vartalonhallinta (johon saatiin ft:lta neuvoja). Ohjausta olen yrittänyt selkeyttää koko ajan. 

Sisällä oli valmis rata. Siinä oli paljon takaakiertoja. Ei mulla ohjauksellisesti ollut ongelmia, paitsi yhdessä kohdassa piti muistaa Lykkyä ottaa haltuun, jottei irronnut väärälle hypylle. Kontaktien ylösmenot olivat siinä ja siinä, muttei ollut kosketusalustaa mukana muistutukseksi. Keskityin alastuloissa siihen, että jatkoin juoksuani. Lykky kestää niin oikealla paikallaan ja radat ovat sujuvampia.

Lykky liukastui yhdessä takaakierrossa ihan kyljelleen. Kehveli soikoon! Ei se näyttänyt itseään satuttaneen. Perjantaina on fysioterapia, sielläpä löytyy, jos jotakin sattui. Fysioterapian olin varannut ihan vain agilitykoiran tsekkaukseksi. En näköjään turhaan.  

Illemmalla kävin Lystin kanssa Kickbikella kuntopoluilla, jotka muistuttavat kovettuneita soraisia pyöräteitä. Sen homma oli jolkottaa vierelläni ravia. Kivaa oli! Siinä tulee just sopivasti rasitusta itsellenikin. Matkalla löytyi paljon metsämansikoita, joiden syömiseen meni kohtalaisen pitkä aika.

Illalla ahdoin molemmat pahvilaatikkoon. Vuorotellen - heh. Lysti tarvitsi enää toisen jalkani turvakseen. Temputin koiriani muutenkin, olkkaritottista ja ryömimistä. 

Aamulla kävelin molempien kanssa metsässä. Siellä oli mustikoita. Lykky niitä himoitsi enkä voinut olla sille antamatta niitä kourastani, kun toinen himoiten vieressä kyttäsi. Lysti osaa jo itse niitä varvuista mutustaa.

Tänään oli Lystin ryhmätreenit. Ennen aikaa oli halli tyhjä, joten Lykylle muistuttelin ylösmenokontakteja kosketusalustan kanssa. Lystin kanssa suoritettiin sama rata kuin eilen Lykyn kanssa. Lystillä pelasi sillä viskileikkaukset yllättävän hyvin. Pitää kokeilla niitä taas kisoissa, jos tulee sopiva tilaisuus. 

SM-kisojen yksilöhyppäriltä löytyi vielä yksi kuva. (c) Kiira Lehto
Huomenna on seuran epikset, perjantaina Lykyn ft ja viikonloppuna testataan, onko Lysti tuomarin mielestä mehtämiehen sertin arvoinen.

Ei kommentteja: