sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Kisat jatkuu

Lykky

Omissa kisoissa jatkettiin Lykyn kanssa. Kävin aamulla Lykyn vieheleikittämässä ja ennen ekaa rataa tottistelin sen kanssa metsätiellä. Jäävistä seisomisessa kävi eka kerralla istumaan, muuten onnistui. Seuraamisessa painoi aluksi, aih-kiljahduksesta väljensi. Eka luoksetulo vino, sitten pari suoraa.

Leena Rantamäki-Lahtinen oli tehnyt suoraviivaiset radat. Lähdettiin numerolla yksi. Laskin Lykyn irti hyvissä ajoin, seuruutin lähtöön ja se kesti hyvin paikoillaan.
  • Agilityrata alkoi noin 3 hypyn suoralla, joka päättyi putkeen. Lykky tiputti toisen riman. En vedättänyt, annoin hypätä rauhassa, etenin määrätietoisesti. Ilmeisesti sille silti tuli vaan liian kiire. Kontaktit se otti hyvin ja pujotteli virheettä. 5 vp, sijoitus 3., aika miinus 15 tai jotakin sellaista, millä ei ollut mitään merkitystä.
  • Toinen rata oli hyppäri. Alussa oli noin 5 hypyn aaltoileva suora, jonka päädyssä piti käydä koira työntämässä melkein takaakiertoon, joten en voinut jäädä odottelemaan. Muuten ei kiireen paikkoja ollut. 10 vp tuli rimojen muodossa, ehkä vedätin sittenkin (?) + taas keppien aloituksessa ongelma. 
Hyvää: Lähdöt tällä systeemillä, toisaalta edellistä koiraa ei ollut kuumentamassa. Kontaktit. 
Huonoa: Oli rata kuinka helppo tai vaikea tahansa, aina kosahtaa johonkin ja motivaatio on painunut pakkasen puolelle. Joitakin koiria ja ohjaajia ei ole tarkoitettu agilityssa yhteen ja me ollaan sellainen kombinaatio. 

Jos yritän katsoa kokonaisuutta yläpuolelta ja teoreettisesti, näkyy, että syksyn 2012 kisojen muutamassa startissa koira oli vielä hyvin keskeneräinen radan lukemisen kannalta ja ohjaukseni haki uomiaan. Puolisen vuotta hiottiin hyppytekniikkaa ja perusohjauksia. Sen jälkeen on tullut alas rimoja, lähdöistä varasteluja tai kontaktiongelmia ja nyt uutena keppiongelma, koira ei sisäänmenon jälkeen taivu seuraavaan väliin.

Meillä on nyt takanamme 26 starttia ja nolla nollaa. Starteista olemme keränneet:
  • 15 hylkäystä: 8 väärän radan eli huonon ohjaukseni vuoksi lähinnä synkkääkin synkemmän uramme alkuvaiheessa, 4 varastetun kontaktin uusinnan takia, 1 x kepit uusiksi hypyn kautta, 2 lähdöstä varastamisen vuoksi (olen istuttanut takaisin). Osassa hylkyratoja on tullut rimoja alas.
  • 11 radalta tulos 5-15 vp: 13 rimaa yhteensä 8 kisassa (1-3 rimaa/kisa), 3 x kepit, 1 x kielto, 1 x keinun ylösmeno, 1 x puomin ylösmeno,  1 x A:n ylösmeno, 1 x lentokeinu. 3 kisassa virheisiin ei ole liittynyt riman tiputusta.
Treenattavat: kovavauhtiset kepit ja hyppysuorat.

Lysti

Iltapäivällä oli Lystin vuoro. Salme Mujunen oli tehnyt agilityradan, jolla suora putki mentiin kolmesti ja sehän passasi. Hankala kohta oli keinun jälkeen, pitkittäissuunnassa olleen hypyn päällä piti kääntyä 180 astetta ja takana väijyi putki. Keinun takia en ehtinyt valssata, mutta sain tyrkättyä Lystin takaakiertoon, kuten olin suunnitellut. Lysti ei heti kääntynyt takaisin, vaan kiersi kauemman siivekkeen kautta. Pelkäsin jo sen menevän putkeen, mutta onneksi turhaan. Muita klumpsis-paikkoja ei ollutkaan ja saatiin siis nolla. Erityisen iloinen olen hyvästä lähdössä pysymisestä ja kontakteista. Tällä radalla etenemä 4.4 m/s ja sijoitus peräti neljäs. Nollia tuli monta, siksi olin yllättynyt.

Hyppäri oli kivan tuntuinen myös enkä voinut olla miettimättä tuplanollaa. Radalta löytyi päällejuoksun paikkoja (lempiohjaukseni) ja slalom-välistäveto-kombinaatio. Sössin kolmannen hypyn ohjauksen, jonka Lysti hyppäsi väärin päin. "Muuten" rata olisi ollut nolla. Lähtökin oli hyvä.

***

Näiden jälkeen kävin molempien kanssa uimassa. Aika raukea on olo. 

Ei kommentteja: