lauantai 6. heinäkuuta 2013

Liisa ihmemaassa

Tänään Lysti ja 2000 muuta koiraa arvosteltiin näyttelyissä. Tavoite oli saada H. Ennakko-odotukset eivät olleet kummoiset itse tapahtumastakaan. Odotin näkeväni muutaman pienen kehän, ihmisiä, jotka suihkivat koiriinsa salaa hiuslakkaa ja koiria, jotka kuseksivat kinttuihin. Tapahtuman suuruus yllätti, koiria riitti ja myyntikojuja oli monta. 

Ennen kehää keksin, että Lysti pysyy parhaiten seisomassa osu-käskyllä, joka on agilityssa alastulokontaktin käsky. Hengailtiin siinä kehän laitamilla, jotta koira tottui vilinään. Lysti olikin tyyni ja rauhallinen, vähän pelkäsi rämiseviä ohi vedettyjä häkkejä, muttei panikoinut. Muista koirista se ei juurikaan välittänyt. Olin suorastaan ylpeä sen käytöksestä ja palkkasin sitä säännöllisesti herkuilla. Itse yritin opetella kehäkäytöstä katsomalla edellisiä ryhmiä. Onneksi minua oli etukäteen perehdytetty ja lisäksi kehän laidalle sattui muutama asiaan vihkiytynyt ystävä.

Lysti oli avoimessa luokassa, jossa oli arviolta 10 narttua. Ensin seisotettiin koiria rivissä. Sitten juostiin aika pitkään ympyrää. Tämän jälkeen oli yksilöarvostelu, jossa juoksutin Lystiä eestaas. Sitten sen pysäytin ja näytin hampaat - tämä tuomari halusi omistajien itse näyttävän hampaat, mikä passasi mainiosti. Lysti seisoi ihan kivasti siinä arvostelun ajan ja sai punaisen lapun, mikä oli hyvä juttu. Yksilöarvostelujen jälkeen Lystin kanssa pääsimme jälleen juoksemaan ympyrää ja pysähdyimme vierekkäin arvosteltaviksi. Lystiä ja toista narttua vertailtiin pitkään ja lopulta olimme kolmansia eli AVK3. Ensimmäiselle ja toiselle ehdotettiin (tai mikä termi tähän kuuluu) sertiä. 

Tuomarina toimi Müürisepp Alar Virosta. Hän arvosteli Lystin siis ERI:n (erinomainen) arvoiseksi: "Hyvän tyyppinen ja kokoinen. Hyvä pää, selkälinja, liikkeet, turkki, luonne. Ilme saisi olla parempi. Liikkeessä nostaa häntäänsä. Hyvin kehittynyt rintakehä. Hieman ahtaat eturaajat. Hieman suorat takaraajat." Vielä ruksi kohdassa: "Rodunomainen lähestyttäessä."

Minusta siellä oli kivaa, kamalat ennakko-odotukseni karisivat. Näin muutamia koiratuttuja. Yllätyin Lystin arvostelusta. Pitkäselkäisenä en ole pitänyt sitä näyttelykoirana. Saattaa olla, että otetaan joskus uusiksi.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on hauskaa, kuinka vahvoja ennakko-oletuksia sitä luokaan päässään. Itse olin nykyisen koiran tullessa sitä mieltä, että voidaan me pari näyttelyä kasvattajan mieliksi kiertää, mutta se siitä sitten, nyt onkin niitä kiertäneenä toinen ääni kellossa. Mukavaa nähdä muita rodunedustajia ja ihmisiä ja katsella minkä näköisiä oman rodun koiria on saapunut paikalle. Kiva rupatella toisten koiraihmisten kanssa ja parhaimmillaan nauttia kesäpäivästä. :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Nytkin ilma suosi, oli noin 22 astetta, puolipilvistä. Ihmiset olivat mukavia. Lisäksi näin yllättävän paljon agilitysta tuttuja ihmisiä ja muitakin koiratuttuja. Vähän hävettää jo ennakkoajatukset.

SariS kirjoitti...

Oli niin mukava nähdä teidät kehässä! Välillä kuvittelin näkeväni ohikiitävän ahdistuksen Lystin silmissä teidän juostessa ympyrää muiden kanssa, mutta sitten se vilkaisi sinuun ja sai rohkeutta sinun määrätietoisesta askelluksestasi ja asenteestasi. Oli kaunista katsottavaa.

Onnea vielä tätäkin kautta ERIstä, ihan huippujuttu! Ei jäänyt metsämiehen sertin asteelle tämän päivän saldo!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Juoksemalla se ahdistus on ennenkin voitettu. ;) Kiva, jos näytti kauniilta! Ei Lysti ihan kotonaan ollut - kehän laidalla se piti huolta, että joku osa osui minuun miltei koko ajan. Ei sentään paniikkikohtausta saanut.

Kerrankin yllätyin positiivisesti. :)

Satu kirjoitti...

Vau, hieno tulos! Onnea!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos!

Eeva kirjoitti...

Hienoa!! Onnittelut, kauneus on katsojan silmässä. :)