torstai 18. heinäkuuta 2013

Seuraava positiivinen haaste

Jäljestin jälleen (7.) aamulla Lykyn kanssa Maija oppaanani. En antanut Lykylle aamuruokaa. Pellolla oli heinää noin puoleen sääreen, välillä korkeampaakin. Poljin noin 100 askelta pitkän suoran. Miltei joka askeleella oli nakkia. Lopussa odotti pakasterasiassa lisää ruokaa.

Lykyn into oli ylitsepursuavaa. Liina oli kiinni valjaiden mahapuolella. Lopulta kuljimme sellaisessa muodostelmassa, missä Maija jarrutti ryntäilevää nelivetoani liinasta ja minä valjaista. (!) Muutaman askeleen verran koira meni just kuten kuului, kivan rytmikkäästi nuuskutteli kuono syvällä, mutta muuten hinkua oli aivan liikaa. 2 askelta ennen jäljen päättymistä koira hoksasi pakasterasian ja oli hommaa saada se haistamaan vielä viimeiset jäljet/nakit. 

Jatkossa syötän koiran ennen jälkeä. Loppupalkka jätetään pois näkyvistä, annan sen kädestä. Vien koiran lyhyemmälle ruohikolle. Jäljen annetaan vanheta vähän enemmän. Lisätään hallintaa ennen jälkeä. Maijalla on onneksi ollut yhtä innokas (positiivisella tavalla hirveä) koira, josta on tullut hyvä jäljestäjä, joten en ole epätoivoinen. Sohvalla rötköttää nyt 26 kiloa haastetta. Olisihan homma ollut helpompi tehdä 8-kiloiselle pennulle, mutta en jaksa soimata itseäni siitä. Silloin en jaksanut.

Kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä, että tuo koiruus ja minä kaipaamme juuri tällaista. Aion lähteä illalla lyhyelle nurmelle.

Välissä kävin Lykyn kanssa agilityn ryhmätreenissä. Siellä mentiin kahta pätkää. Toinen oli sellainen, missä piti hypätä kaksi hyppyä peräkkäin, kolmas oli sivussa, hypättiin samaan suuntaan kuin toinen ja siitä koira piti saada u-putken kauempaan päähän, josta A:lle. Merkkasin Lykylle toisen hypyn ja jarrutin, se kokosi kivasti, käänsin vasemmalla kolmannen hypyn yli kuono kohti oikeaa u-putkea ja siellä koira oli. Sieltä jatkettiin A:lle, jolla Lykky otti virheettömät kontaktit. Toisena kokeiltiin sylkkäriä kolmoshypylle. Se saatiin aika sukkelasti onnistumaan.

Toisessa pätkässä oli putkessa tullessa hyppysuora, jonka keskeltä käännyttiin kepeille, putkeen ja keinulle. Sain kun sainkin rytmitettyä oikein. Lykky haki kepit hankalasta kulmasta nopeasti ja otti keinun kontaktit hyvin. Jäi hirmu hyvä mieli!

Kotimatkalla poljin nurmelle 60 askeleen jäljen (8.). En siis syöttänyt ennen, mutta koira oli saanut aamuruuan päivällä, jälki ei ehtinyt vanhentua, mutta loppupalkka puuttui ja ruoho oli lyhyt. Joka askeleella oli broileria. Lykky jäljesti taas nurinpäin käännetyn U:n mallisena. Kahdesti toppasin kiireen takia, yksi pala jäi syömättä, mutta muuten Lykky eteni syvällä nenällä hyvin. Kyllä me vielä!

Lysti on huilinut tämän päivän. Sen ranteita on kutittanut (seuraava aste on se, että tassuihin tulee rakkuloita, jos tähän vaiheeseen ei rauhoita) ja ulkona on märkää, joten on käyty pelkästään pissalenkeillä.

Ei kommentteja: