tiistai 27. elokuuta 2013

Zeljko Gora

Zeljko Gora tuli seuraamme kouluttamaan. Osallistuin Lykyn kanssa.

Ensin jokainen sai mennä radan oman suunnitelmansa mukaisesti läpi koiransa kanssa. Sitten rata käytiin läpi yhdessä ihmisten kesken, ohjausvalinnat perusteltiin. Tämän jälkeen harjoiteltiin rataa neljässä osassa, kaksi osiota per harjoituskerta ja lopulta nopeasti koko rata. 

Radalla oli 23 estettä. Heti toisella tuli takaakierto-päällejuoksu ja koira putkeen. Kohta perään valssi, takaakierto-persjättö, juoksu suoran putken ohi taas persjättöön, jaakotus, saksalainen, suora hyppy, putkeen, pari valssin paikkaa, kunnes koiran lähetys hypylle ja itse litomaan toiseen suuntaan, putkeen ja taas takaakierto-persjättö, takaakierto-päällejuoksu, koira putkeen ja maaliin.

Eka oma yritelmäni ei aivan tuollainen ollut, muutama rima tipahti ja olisiko hylkäännytty noin kolmesti.

Hiomisosiossa aluksi takaakierto-päällejuoksut ja takaakierto-persjätöt sujuivat hyvin. Zeljko oli tyytyväinen Lykyn juoksu- ja hyppylinjoihin ja ajoitukseeni. Pari kertaa päällejuoksu oli tiukka ja Lykky ohjautui jalkoihini osuen. Ei niissä onneksi käynyt kuinkaan eikä Lykky ottanut itseensä. Hän kellotti pari eri ohjausvaihtoehtoa - pitkästä aikaa tuli ihan numerofaktaa siitä, miten koira kannattaa ohjata. Monessa kohtaa Lykky piti vain jättää suorittamaan hyppyä ja itse oli lähdettävä juoksemaan. Luulin Lykyn tiputtavan näissä rimoja, mutta ehei. Se hyppäsi ja kiiti perääni.

Mutta huomasi hyvin, kuinka ohjeissa oli menemisen makua. Jokaisesta kohtaa nipistetään sekunnin osia pois, vedätetään koiraa, jätetään se tekemään hommansa ja itse juostaan edelle.

Lopuksi koetettiin vain juosta rata läpi. Ei tehty nollaa. :D Parissa sellaisessa kohdassa kosahti, mitä oltiin hiottu. Mutta hyvä mieli jäi silti ja Lykky osoitti olevansa kyvykäs koira jälleen kerran.


P.S. Hertzin mielestä "vähintään farmariauto" on Nissan Qashqai. :/

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Herzissä taitaa olla vähän erikoinen käsitys farmariautosta ja selkeesti sillä joka on auton luvannu ei ole koiraa ;)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Teki mieli soittaa vihainen puhelu, mutta jätin sitten soittamatta. Luulen, että jos menisin autoliikkeeseen ja kysyisin "vähintään farmaria", tuskin veisivät Qashqaita katsomaan.