keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Ekat kulmat

Lykyn kanssa kävin pellolla (31. jälki). Alusta oli noin 10-senttiseksi niitettyä heinää, horsmaa, ym. Halusin harjoitella 90 asteen kulmia, joten tein niitä 3 kpl. Joka askeleella oli ruokapala ja lisäksi taskussa kourallinen kulmaa edeltävään askeleeseen ripoteltavaksi. 

Lykky kiskoi aluksi liikaa, mutta rauhoittui, kun en laskenut rynnimään. Ekasta kulmasta se meni askeleen yli ja huomasi, että nyt jälki katosi, haravoi nenällään hieman ja löysi heti jäljen uudelleen. En ehtinyt laittaa kulmaa edeltävälle askeleelle mitään eikä koira sille palannut. Toisessa ja kolmannessa kulmassa kävi samalla lailla. En nyt tiedä pitäisikö se vaatia palaamaan viimeisimmälle askeleelle ennen kulmaa - ei kait - koska kerran löysi heti, rationaalisesti haisteltuaan, seuraavan, kääntyneen askeleen. Niinhän se oikealla jäljelläkin tekisi? Vai?

Sitten tokoilimme: seuraaminen, jäävät (seisominen oli taas heikoin, otin uusiksi, toistoilla oli ok), luoksetulo suoraan ja pysäytyksen kera. Lisäksi käskin koiraa maihin lelu suussa ja lelulle rynnätessään. Aina Lykky lakosi. 

Lystin kanssa kävin kickbikella ajelulla. Annoin sen humputtaa vapaana. (Keskellä päivää täällä ei ole missään yhtään ristin sielua.) Koira kiitti.

Ei kommentteja: