perjantai 15. marraskuuta 2013

Tokoa märällä kentällä

Kävin kickbikella Lykyn kanssa lähimmällä hiekkakentällä tokoilemassa. Lämpimässä marraskuussa on se hyvä puoli, että kaikkia tasaisia alueita ei ole jäädytetty luistelukentiksi. 
  • Seuraaminen hyvää ja hyvävireistä.
  • Liikkeestä maahanmeno hyvä.
  • Liikkeestä seisahtuminen: Ekalla kävi istumaan. Voihan vitalis. Toisella seisoi. Tämän jälkeen noin kolme toistoa, kaikissa seisoi. Uudelleen koiran "hämäys" eli ensin maihin ja seuraamisen jälkeen seisotus. Koira istui taas. Katsoin Lykkyä suureksi häpeäkseni kuin rikollista, vaikka ei se varmasti tahallaan liikkeitä sekoita, vaan vika on minussa, mutta silti. Uusinnoilla taas seisoi. En tajua tätä juttua kerta kaikkiaan. 
  • Luoksetulon pysäytys: Ensin luokse. Kiersi sivulle itse. Sanoin kyllä pk-käskyn hiit, jolla olisi pitänyt jäädä eteen. En tajunnut korjata - ensi kerralla sitten. Toisella pysäytin ja pysähtyikin tosi nopeasti. Kolmannella pyysin vain luokse seisoma-asennosta ja heti kutsusta lähdin litomaan karkuun. Lykky sai minut kiinni, ei käy rosmoja kateeksi, ja otti narupallon mielellään.
  • Kaukoissa harpoin heti 10 metrin päähän. Ekalla koira liikahti eteenpäin. En hyväksynyt, sanoin keveästi hupsis ja otin alusta. Nyt en ahnehtinut matkaa, vaan jäin 5 metrin päähän. Tästä asennosta istu-maa-istu-maa, nyt pysyi paikoillaan. 
  • Paikkamakuussa houkuttelin narupallolla. Jossakin kohtaa äkkinäisellä liikkeellä ja vinkaisulla sain kyynärät nousemaan. Toruin hyyyiiii, minkä jälkeen koira skarppasi ja yritti olla näkemättä koko narupalloa. Tämän jälkeen kehut ja palkka. 
  • Uudestaan seisahtumista ja maahanmenoa ja se koiran rakastama liikkeestä istuminen. Nyt viisas koirani suoritti liikkeet oikein.
Kickbaikkailin kotiin, vaihdoin koiran ja kävin Lystin kanssa kickbaikkailemassa. Paluumatkalla pysähdyin isohkollenurmikolle, missä otettiin puuagilitya. Siinä saa tehtyä takaakiertoja, välistävetoja, poispäinkäännöksiä, valsseja ja sylkkäreitä. Lysti syttyi liekkeihin heti. Ihana mössykkä. Kotona suihkutin ekstrahyvin tassut, jottei nyt rakkulat poksahtelisi.

Ei kommentteja: