lauantai 18. tammikuuta 2014

Harrin treenissä

Sain Kataisen Harrin seuraamme kouluttamaan. Osallistuin molemmilla koirilla. Agilityradalla pääosaan nousi koirien palkkaus ja opettaminen ihan yleisesti. Pidän Harrissa just siitä tai siitäkin. Radalla koirat saivat myös kuunnella käskyjä.

Ihan alussa Lykyn kepeille menoa oli vahvistettava, sillä edessä oli liian ihana putki. Toisessa kohtaa rengas sijaitsi liian hyvin koiran reitillä ja siksi putkeen saaminen oli haastavaa. Putki-puomi-erottelu toimi, kun käskytin ajoissa. Hyvää oli kepit, kontaktit ja lähdöt. Kepeillä sain tehdä persjätön, ottaa sivuttaisetäisyyttä ja koira vain pujotteli. Radalle päästiin kolmeen otteeseen. Toinen oli paras kierros ja se tuntui valtavan hyvältä. Kolmannella kierroksella oli takki vähän tyhjä ja se näkyi ylimääräisenä söheltämisenä. Tämä on osa sitä ilmiötä, mikä vahvistaa tuplanollien puutteen. Tässä on video:



Lystin kanssa osallistuin myöhempään ryhmään. Kepeille sitä saa ja ehtii viemään, sen voi tehdä nopeasti. Kepeillä Lysti oli yhtä varma kuin Lykky. Putki imi Lystiä vähän kummallisessa paikkaa (Lysti ei tosin ollut ainut), sitä treenattiin tovi. Putki-puomi-erottelu ei tuonut ongelmia. Nopean ja hyvän yhteistyön tuntuisia kohtia löytyi monta. 



Viikolla tottistelin pihalla Lykyn kanssa. Pihassa on hiekkaa ohuen hangen alla, joten ei ole liukasta. Siinä mahtui tekemään kivasti. Lystin vein vastapainoksi metsäretkelle, jolla nautittiin molemmat. Lisäksi molempien kanssa on temppuiltu jumppapallolla ja harjoiteltu jälkikeppien ilmaisua sisätiloissa.

Päivät ovat pidentyneet 1 h 15 minuuttia! Revitään siitä(kin)!

P.S. Miksi mä lönköttelen kontaktit? Hidastan molempia.

Ei kommentteja: