maanantai 6. tammikuuta 2014

Lystin agility ja Lykyn jälki nro 35

Olen ihmetellyt, miksi agilityssa huolehditaan siitä, että koira ottaa 2on2offin alastulolla suoraan eteenpäin. Nopeamminhan se kääntyy, jos asettaa tassut valmiiksi oikeaan suuntaan. Torstain treenissä huomasin pointin omakohtaisesti. Lystin kanssa mentiin toista kertaa samaa seuranmestisrataa. Se tiesi, että puomilta käännytään hypylle ja sinne vei ohjauksenikin. Koira pysähtyi 2on2offiin, etujalat olivat puomin sivulla ja takajalat kontaktialueen yläpuolella. Vahvistelin kontaktin ottamista suoraan eteenpäin, mutta ei se oikein auttanut.

Tämä jäi vaivaamaan, joten ajoin aamulla hallille. Treenattiin Lystin kanssa puomia, vahvistin oikeaa paikkaa ruualla. Puomi oli leijeröintipaikassa, silti Lysti otti varmasti suoran paikan. Muuten mentiin eilinen rata kahdesti. Lysti kaartaa isommin kuin Lykky, erityisesti jos en käännä sitä ennakkoon kunnolla. Mutta kun vekkaan huolella, Lysti vastaa hienosti. Samat leijeröinnit onnistuivat, mitkä Lykyllä eilen. Myös lopun käännökset rytmittämällä onnistuivat mainiosti.

Lenkkipolut jäätyivät taas, joten niillä liikutaan töpöttäen. Metsä on sula, joten tein Lykylle noin 150 metriä pitkän jäljen (nro 35). Kait se oli turhan lyhyt, mutta halusin testata, miten menee. Jälki kulki paksussa sammalessa, kanervikossa, vanhalla kuusiharvennusalueella. Ruokaa oli keskimäärin joka 4. askeleella, välillä jätin monta tyhjää, välillä oli peräkkäisillä askelilla. Lykky jäljesti hyvällä temmolla ja innolla liikoja rynnimättä. Ensi kerralla lupaan tehdä pitkän jäljen.

Tämän jälkeen tallasin esineruudun. Koira laukkasi nenä maassa tallatulla alueella ja löysi suht nopeasti miltei kokonaan sammaleen alle haudatun narulelun. Esineen palautuksessa on vähän hiomista. Tyytyväinen koira ja omistaja oli tämän jälkeen.

Ei kommentteja: