perjantai 24. tammikuuta 2014

Pakkasagilitya ym.

Eilen jäi ryhmätreenit välistä. Kävin ostamassa Kennelrehun autosta jauhettua kalkkunaa ensimmäistä kertaa elämässäni. Luulin, että toimitus on 5 minuutin pituinen. Ja höh. Väkeä oli kuin pipoa ja vasta 45 min kuluttua oli kalkkunat autossa. 

Olette ehkä tämän kuulleet: Oli kartanossa hieno illallinen. Pöydässä kalkkuna. Isäntä kilisytti haarukallaan lasia ja aloitti puheen. "Tässä kalkkunan vieressä toivotan kaikki vieraat tervetulleiksi..." Hän vilkaisi vieressään olevaa vanhempaa rouvashenkilöä ja väärinkäsitysten välttämiseksi jatkoi: "Tarkoitan tietenkin tuota kuollutta kalkkunaa..."

Pakkasta on yhä 20 asteen molemmin puolin. Tassut nousevat, jos lenkki pitkittyy, joten vähän on ulkoiltu. Tänään kävin Lykyn kanssa hallilla. Harrin rata oli edelleen. Jatkoin sen treenaamista.
  • Kepit Lykky haki edelleen hienosti. Nyt treenasin keppihäiriöitä lisää. Edessä leikkaaminen ei nyt tuottanut ongelmaa. Takana leikkaamisessa jouduin menemään aluksi Lykkyä vastaan ja tämä sai sen keskeyttämään kahdesti pujottelun. Sanoin "hupsis" ja otin uudelleen. Sitten kesti hienosti. 
  • A:lla ja puomilla juoksin itse nopeammin ja vapautin Lykyn nopeammin. Kiirehdin A:lla nopeaan persjättöön. Ei koira näistä hämääntynyt. Puomi oli itse asiassa parhaita, mitä se on tehnyt ja olin valtavan iloinen! 
  • Takana leikkaaminen ei sujunut aiemmin ennen yhtä putkea, tänään sujui. 
  • Putki-puomi-erottelussa Lykky oli tänään 100 % varma. Upea koira!
Lykyn kanssa olen tottistellut tuossa pihalla. Lunta täällä on noin 4 cm, joten piha on kolaamatta tottiskunnossa. Liikkeestä seisahtumisessa se ei ole aikoihin tehnyt virhettä. Ehkä liike on nyt kypsynyt?

Lystin kanssa käytiin pellolla leikkimässä, ei siellä kyllä pitkään voinut. Alkoi itseäni paleltaa. 

Sisällä on molempien kanssa harjoiteltu jälkiesineiden ilmaisua. Lykky rouskauttaa esinettä sen löydettyään ja vasta sitten käy makuulle etutassut esineen molemmin puolin. Tavan jäljellä tämä ei ole ongelma, mutta erikoisjäljellä olisi. Toisaalta ei tekisi kieltämällä mieli latistaa sen löytämisen iloa. :S

Lopuksi tein videon Lystistä ja tappajahaarukasta. Joku voisi sanoa, että koira olisi kyllä kipon nuollut, kun olisit odottanut ja naksutellut. Vastaan 5,5 vuoden kokemuksella: ei olisi. Kaikki, jotka ovat naksutelleet koiralla, joka jymähtää, tietävät ongelman. Tässä on vielä metallisen kilinän pelko taustalla ja sitä ei Lystin mielestä voita mikään maailmassa.


2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Voi Lysti :) Ja tiedän tuon tilanteen, Nitan kanssa kokenut useamman kerran. Kun ei pysty niin ei pysty.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Onneksi Lysti näyttää ihan terhakkaalta, ei siis mitenkään paineistuneelta. Mutta silti. :/