maanantai 15. syyskuuta 2014

Mitäs sitten suuhun laitetaan?

Lystin allergiatestien tulokset tulivat. Testithän eivät anna 100 % totuutta, vaan näyttävät vääriä positiivisia ja negatiivisia tuloksia, joten tulokset suhteutetaan koiran oireisiin. Tulosten (ja koiran oireiden) perusteella allergiat ovat lisineet. Uutena on mm. lisää heiniä, kasveja (mm. pujo ja ratamo) ja koivu. 

Eniten harmittaa, että riisi on pompannut allergisoivien aineiden lukemiin. Se voisi olla yksi selitys, miksi tassut oireilevat jatkuvasti. Mihin koiran pääruuan seitiriisipuuron riisi sitten vaihdetaan? Hiilihydraateista kaura ei näytä isoja lukemia, mutta aiemmin käytännön kotikokeissa se aiheutti ripulia. Ehkä ei enää? Koira on ennestään allerginen hyvistä lisukkeista mm. ohralle, maissille, perunalle ja soijalle. *

Neuvottelen tuloksista vielä eläinlääkärin kanssa, mm. siitä, kokeillaanko elämää ilman riisiä. Siedätyshoito kuitenkin aloitetaan, kunhan päätetään cocktail ja saadaan aineet. Noin 70 % koirista hyötyy. Jotenkin hupaisaa (?!) on se, että olen aikoinani tehnyt syventävät opintoni aiheesta siedätyshoito allergian hoitomuotona.*Lystin allergiat: 6 eri ruohoa/heinää (mm. nata, rölli, koiranheinä, rairuoho), 6 rikkaruohoa/kasvia (mm. ratamo, nokkonen, pujo, tuoksukki), 6 siitepölyä/puuta (koivu, paju, leppä, saarni, poppeli, tammi), 3 homesientä (ulkoilman sieni-itiöitä ja kasvien/viljojen homesieni), pölypunkki, ruuista soija, maissi, riisi, ohra, peruna, tomaatti, porkkana, muut: kapokki (=kasvivilla, jota käytetään vuodevaatteiden, pelastusrenkaiden ja -liivien täytteenä), tupakansavu, kärpänen. Koira ei ole sietänyt myöskään kanaa, kalkkunaa, lohikaloja nautaa, kesäkurpitsaa tai kurkkua.

6 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Tyhmä kysymys, mutta miksi syötät hiilaria? :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Ei tuo ole tyhmä kysymys. Minusta on vaan kiva, että koira saa mahansa täyteen jostakin. En voi täyttää sitä pelkästään kananmunalla ja seitillä. Listalta unohtui kesäkurpitsa, kurkku ym. vihannekset, joita se ei myöskään siedä. Pitääkin ne lisätä sinne.

Eeva kirjoitti...

Entä hirssi ja tattari? Jos kerta haluat hiilaria syöttää. :)

Meillä esim. syödään hiilaria vähän ennen viestikokeita (siitäkään hyödystä en ole varma, mutta tätä nyt kokeiltiin tänä vuonna) ja Touko saa vähän hiilaria metsästysaikaan snäkseinä, mutta muuten nuo ei syö muutakuin lihaa (tietty jotain ruuantähteitä voi jäädä, mutta näin pääosin).

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Hirssi ja tattari ovat ihan hyviä vaihtoehtoja. Kauraa ajateltiin kokeilla, jos sietäisi sitä. Olisi vähän edullisempaa.

Anonyymi kirjoitti...

Entäs marjat? Meillä koirat saa jonkin verran esim. puolukkaa, mustikkaa, viinimarjoja tms. Ei niillä maha täyty mutta noin suppeassa ruokavaliossa niistä ei varmaan ole haittaakaan.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Hyvä! Unohdin ne mainita. Lysti tykkää vatuista, mustikoista ja puolukoista - ja metsässä hompsii ne itse suuhunsa. Mutta ei ole tullut mieleeni, että niitä voisi käyttää enemmänkin. Kiitos.