perjantai 5. syyskuuta 2014

Raks-raks

Eiliset Lykyn puomin ylösmenolta poishyppimiset jäivät harmittamaan, joten palasimme tänään rikospaikalle, kuten kunnon rosvojen kuuluu.

Olin varustautunut nakeilla ja naksuttimella. Lykky tälläsi tassunsa ylösmenolle, naks ja nakin syöntiä. Samalla koira tuijotti taskuun, että anna Se Oikea Palkka. Sitten annoinkin pallon, jonka kanssa se jäi seisomaan ylösmenolle 2on2offiin. Kehuin kovasti. Tämän jälkeen otin ensin sisällä, sitten ulkona, nakin kanssa ylösmenot. Seuraavaksi otin saman kontaktin vauhdilla 1-3 esteen takaa loppuun saakka, mikäli koira täppäsi oikein. Kun täppäsi, huusin vauhdissa "tsap" ja jatkoin matkaa, ja niin jatkoi koirakin. Eilinen poishyppiminen oli poissa. Jos tsappia ei kuulunut, Lykky hidasti ja palasi. Varmuuden vuoksi välillä motkotin sille, että miten se tuolla tavalla huitelee menemään. Mutta se, että se vaitiolostani tajusi, että nyt unohtui jotakin, oli minusta hienoa. Se selvästi työstää asiaa. Onnistumisprosentti oli kohtalaisen hyvä, 80.

Jatkossa ehkä harjoituksissa ja kisoissa katson, osuuko tassu ja osuessa huudan "tsap", josta koira tietää jatkaa matkaansa. Kuulostaa suunnitelmalta minun korvaani.

Watti tuli myös. Treenasin/testasin tällä kertaa käännöksiä. Takana leikkaamiseni eivät tehonneet kovinkaan hyvin, mutta vastakäännös kääntää hyvin ja jaakotus jyrkimmin. Rimoja tippui muutama. Pari kertaa tein jotakin, kun koira oli riman päällä. Sitten muistin, miten Lykkyä piti ohjata: maitolasit käsissä. Niin saatiin hyviä pätkiä ja alkoi tulla sellainen olo, että alkaa olla jonkinlainen tuntuma W:n etenemiseen.

Lysti potee tassuaan, joten viettää treenitaukoa. Otin sen autoon mukaan, mutta taisi kääntää veistä sen haavassa enemmän kuin kotiin jättäminen olisi tehnyt.

Ei kommentteja: