perjantai 17. lokakuuta 2014

Harrin valmennuksessa

Kataisen Harri tuli meitä valmentamaan. Osallistuin Lykyllä ja säälin kotiin jäävää Lenkkarijalka-Lystiä. Mentiin jälleen tutulla konseptilla: käytännön agiharjoitusta ja koirankoulutusluento. 

Radalla oli etukäteistoivomusten mukaisesti tiukempaa settiä ja irrotusta, takaakierto-persjättöä, pyöritystä, pelkkää persjättöä, takana leikkaamista, pystyhyppyjä, valsseja ja itsenäiset kontaktit.

Eka otoksella Lykky irtosi kauemmas kuin kuvittelin ja teki ekstrahyppyjä. Harri videoi ja näytti erheeni paikat. Toisella ja kolmannella kerralla opeteltiin tarkemmin ja lopulta mentiin rata esteelle 23 saakka. Siinä tuli ihan flow-tuntemus. :)

Muistiin:
  • Tee takaakierto-persjättö sujuvasti.
  • Ohjaa pehmeästi ilman äkkijarrutuksia ennen hyppyjä.
  • Persjättöön ehtii mahdottomaltakin tuntuvassa kohdassa, kun irtoaa ajoissa.
  • Lykylle on kontakti tärkeää. Jos käännän päätäni, kun se on hypyn päällä, rima tipahtaa. (Hidastetusta videosta todistettu.) Tämä oli oikeasti tärkeä huomio. 
  • Keinulta ryökäle varasti. Toisella kerralla pysyi siellä ja sai palkaksi lelun. Siihen loppui tämän kerran ratatreeni.
Teoriaosiossa käytiin koiran kouluttamista läpi. Yhdessä kohtaa olin koira, jota seurakaveri naksutteli haluamaansa toimintoon, jota en tiennyt. Oli 2 minuuttia pitkä aika. Erittäin hyödyllinen kokemus.

Ei kommentteja: