torstai 16. lokakuuta 2014

Yksikavioinen koira ym.

Ei nuo Lystin tassut toivomalla parane. Toissailtana se liikkui lenkille lähtiessä epäpuhtaasti. Eikä ihme, kolmessa tassussa oli rakkula. Kaivoin eteisen korista (nii-in, meillä on eteisessä kori Lystin kengille) kengät kolmeen sinkillä voidellun tassun päälle. Jätämme nyt kunnonkohotukset ja lihaskunnon vahvistukset taas vähäksi aikaa.

Onneksi siedätyshoitoampullit ovat saapuneet. Hoito aloitetaan ensi maanantaina. Koira saa ensimmäiset kolme pistosta eläinlääkäriasemalla, jossa sitä voidaan seurata anafylaksian varalta. Hommaa jatketaan kotona. Maanantaina tsekataan myös foolihappopitoisuus ja annetaan booster B-vitamiinia.

Eilen kävin itse elämäni ensimmäistä kertaa pilateksessa ja varmaan ensimmäistä kertaa missään jumpassa sen jälkeen, kun koira on tullut taloon. Aika hidastempoista hommaa pilates on, mutta en tullut kipeäksi. Vältin tosin selän koukistamista ja ojentamista, koska se tekee hermosärkyä. Käyn kokeilemassa hommaa vielä lisää. Pienten ja syvemmällä sijaitsevien lihasten vahvistus ei tekisi lainkaan huonoa.

Tänään oli Lykyn ryhmätreenit. Hallissa oli TopTeamin 2 rataa. 

Toisella radalla oli erilaisia kulmia kepeille. Keppien sisäänmenon vieressä oli putki. Ensin koira lähetettiin suoraan avokulmaan ja takana leikattiin, se sujui nopeasti hyvin. Keppien lopuksi tehtiin päällejuoksu, sujui myös. Sitten koira lähetettiin kahden hypyn kautta noin klo 8:sta kepeille ja kepeille niistettiin koiran puoleiselta puolelta. Lykylle tämä oli vaikea. En sitä tällaisesta kulmasta ole niistänytkään. Lisäksi jos merkkasin sille tehostetusti oikeaa keppiväliä, se tiputti jälkimmäisen riman. Vedin sen kerran keppien toiselta puolelta keppiväliin ja sen jälkeen ei haitannut, vaikka olin taas keppien edessä.

Toisella radalla tehtiin pituudelle päällejuoksu, u-putken edessä takaakierto, u-putken edessä pakkovalssi x 2, lähetettiin kepeille, minkä jälkeen pari takaakiertoa. Ensin treenattiin rataa. Lykky ei taipunut keppien tokaan väliin, jos lähdin edistämään. Jos annoin sen rauhassa upota pujottelemaan, se pujotteli hyvin. 

Toisella kierroksella ohjattiin ensin virtuaalikoiraa kuvitellulla oikealla nopeudella. Tein siinä pienen ohjausmokan (kiersin vähän liikaa), jolloin ajaksi tuli 25.43 tms. Lykyn kanssa aika oli 24.51 tai jotakin vastaavaa. Ilman virtuaalikoiran kanssa tehtyä pientä ohjausmokaa ajat olisivat olleet aika lähekkäin. Alan tuntea jaloissani tuon koiran liikkumisen nopeuden!

2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Pidän peukkuja Lystin siedätyshoidon onnistumisen puolesta!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos. Sehän on sillä tavalla, että jos siedätyshoito tai muut hoidot ei auta ja tulevat vihreät ajat olisivat samanlaisia, niin koiran parasta on pakko ajatella.