sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Agilitya

Kävin treenaamassa koirat agilityradalla, kun en viikolla ehdi kuitenkaan.

Lystin kanssa mentiin perjantaista Harrin rataa. Ensin harjoiteltiin aika takaperoista sulkukulmaa. Lysti ei osannut millään, jos lähetin ulkopuolelta. Eikä sitä vielä oppinut. Sisäpuolelta lähettämällä osasi heti.

Sitten mentiin rataa, millä oli myös kauhupuomi. Lysti olikin taitava. Se kesti hyvin kepeillä päällejuoksun ja persjätön. Noin vaan sain sen nollalla maaliin. Jotakin sellaista on yhteistyössä sen kanssa, mikä Lykyn kanssa on vielä hakusessa. Ja puomi? Ei ongelmaa. :)

Lykyn kanssa harjoittelin samaan sulkukulmaan kepeille lähettämisen. Nyt se onnistuikin heti. Lykky kesti myös takana kiertämiseni. Mielestäni testasin kepeillä myös päällejuoksu-persjätön, missä ei ollut nyt ongelmaa. Saatiin tehtyä rataa paljon pidemmälle kuin perjantain valmennuksessa. A:n ylösmenon jouduin otattamaan pari kertaa, koska Lykky ei täpännyt. Sitten alkoi osua. 

Lykylle oli nyt kolmas treeni 4 päivään, normaalisti treenataan 2 x viikossa. Minusta sen huomasi. Saa huilata alkuviikon.  

Lystin pesin kunnolla. Sen atooppinen iho tykkäisi paljon tiuhemmasta pesutahdista, mikä kolkuttaa omatuntoani jatkuvasti.

...

Olin unohtaa yhden tärkeän jutun, noin Lykyn vireen kannalta. Minusta se valmennuksissa nousee liikaa enkä voi siihen kunnolla puuttua. Totta kai siihen vaikuttaa oma vireenikin. Aikaa on muutama minuutti per koirakko enkä voi/halua(?) käyttää sitä esim. koiran viemiseksi autoon. Tänään purin taas perjantaisia juttuja. En laskenut Lykkyä halliin ennen kuin se oli tarpeeksi tyyni. Lisäksi muistuttelin luopumista hyvin modifioidulla vieheleikillä. Eli halliin pääsyn jälkeen heittelin kongaa ja kun Lykky lakkasi nytkimästä perään, annoin luvan. 

Ei kommentteja: