tiistai 30. joulukuuta 2014

Terveysjuttuja ja pituutta

Lystin selkä on nyt virallisesti lausuttu. Siellä oli sitä, mitä odotettiinkin: nikamien epämuotoisuus VA0 (normaali), spondyloosi SP0 (puhdas) ja välimuotoinen lanne-ristinikama LTV1 (jakautunut ristiluun keskiharjanne). Nykytiedon valossa LTV1:n ei pitäisi vaikuttaa koiraa haittaavasti.

Lystikki sai eilen siedätyslientä 1.0 ml. Samaa annosta saa vielä muutaman kerran 10 vrk:n välein, sitten puteli vaihtuu vahvempaan.

Tänään se pääsi fysioterapeutin tsekkaukseen. Valitettavasti lauantaista ei olla selvitty säikähdyksellä. Vasemman olkavarren sisäpuolella on turvotusta. Sillä jalalla Lysti laskeutui hypyltä ja siitä alta maa luisti. Siihen kohtaan siis jäitä. Lisäksi selän lihakset olivat jäykät eli ranka jäykkä. Käsittelyn myötä ruoto antoi hyvin periksi. Nyt huilitaan 2 viikkoa treenaamisesta. Lenkkeillä saa remmissä tai irrallaan, kunhan ei riehu. Uusi käsittely on 2 viikon kuluttua. Voi miun Mössykkäin. :( Ei se edelleenkään linkkaa ja ravaa nätisti lenkillä. Sehän se on niin petollista, ilman ammattilaisen tsekkausta porskutettiin/porskutettaisiin vaan. Videonhan katsoin vasta kisojen jälkeen. :((

Tänään osallistuttiin Lykyn kanssa pituushyppyprojektiin a'la Marja. Suhteellisen rinkulan malliselle radalle koottiin pituus kahteen kohtaan ja testattiin, mitä ohjauksia Lykky kestää. Rinkulassa oli myös muuri. Pituuden kalikka taisi kaatua kahdesti ja muurin kalikka tippua kerran. 

Lykky osaa pituuden, jos leijeröin tai vedätän. Kun käänsin peruskäännöksen myöhään ja sanoin Lykyn nimen pituuden päällä, kalikka kaatui. Kun olin ajoissa, kalikka pysyi. Takana leikkaamisen se kestää hyvin, samoin persjätön. Persjätössä se ekalla kertaa tiputti pituuden jälkeisen muurin palikan, koska ohjasin mutkittelevasti. Kun ohjasin paremmin, muuri pysyi kasassa. Testattiin vielä merkkaus ja päällejuoksu, näissä se oli hyvä. 

Ai niin, ekalla kerralla radalla oli pussi, joka on yli 60-säkäiselle koiralle paha. Sen sisäänmenon yläreunahan ei anna periksi yhtään. Ekalla kerralla kuului kuminaa, epäilin, osuiko selkä yläreunaan. Toisella kertaa koira sukelsi sinne nätisti, pussin sisäänmenoaukon yläreunaan jäi miltei 10 cm tyhjää. Tämäkin on niitä esteitä, että pitää miettiä Lykyn kanssa, jättääkö rata väliin, jos se kisaradalle ilmaantuu. Tai sitten treenata se niin varmaksi, että koira varmasti sukeltaa. 

Ei kommentteja: