lauantai 14. maaliskuuta 2015

Foliohattua ostamassa

Nyt on ollut upeita maaliskuisia ilmoja. Öisin pakkasta, päivisin reilusti plussan puolella, tänäänkin +7. Hankiaisia on joka paikassa.

Otin Lykyn mukaani jäälle. Käveltiin rantoja pitkin, missä jää oli sopivan karheaa. Lopulta uskalsin tutkia 10 metrin etäisyydellä rannasta olevaa tuoretta pilkkireikää. Teräsjäätä oli 25 cm. Lähellä kalastaneet pilkkijät vahvistivat havaintoni. Tämän jälkeen oli paljon rennompaa. Tunti vierähti. Lykky oli hihnassa koko matkan, ravasi tai käveli. Ylihuomenna loppuu hihnakävelypakko. Kuvassa se tutkii avantoa, jonne on juuri tiputtanut jäälohkareen.Lystin kanssa kävin hallilla. Harmaita hiuksia lisäävät puomin kontaktit. Koira himmaa ja hyppää juuri ennen kontaktia pois. Niin kävi viime kisoissa x 2. Yritän purkaa ongelmaa.

Otsikko tulee siitä, kun kauppaan lähtiessä tokaisin pojalle: "Muistuta, että ostan Lystille foolihappoa." - "Ai foliohattuja", vastasi poika väärin kuultuaan. Nauroimme aikamme, jonka jälkeen totesin, että "Lystille kyllä foliohatut voisivat sopia". Poika jatkoi: "Niin, leikattaisiin vaan korville reiät."

Ei kommentteja: