tiistai 17. maaliskuuta 2015

Jäätottista ja agilityvalmennusta

Nautin toisesta vuosilomapäivästäni. Ilma oli aurinkoisempi ja lämpimämpi kuin monena juhannuksena. 

Aamupäivästä tokoilin Lykyn kanssa jäällä. Kaikki jutut tein sen mahaa varoen. Ei se mitään itse varo tai aristele. Seuraamisessa, seuraamisesta maahanmenossa tai istumisessa ei ollut huomauttettavaa. Myös kaukokäskyt ja luoksetulon pysäytys sujuivat mallikkaasti. Liikkeestä seisahtumisessa se kävi usein istumaan ja sitä vähän hinkattiin. 

Sitten treenattiin lelusta luopumista ja vireenhallintaa. Lopuksi nautittiin luonnossa olemisesta. Olipa onnellinen koira.

Myöhemmin ajoin Lystin kanssa Marjan valmennukseen. Siinä tulikin hyvää treeniä. Lykkyhän olisi varsinainen valmennuksen projektikoira, mutta leikkuun takia ei pääse. 

Pääsin kokeilemaan vaihtoehtoisia ohjauksia kolmeen kohtaan: persjättö, valssi vai merkkaus. Yllättäen alussa merkkaus sai aikaan pienimmät tiet. Myöhemmin persjättö oli paras, jos ehdin sen kunnolla tekemään. Jos oli tiukilla, väänsin mielummin valssin. Pelkään aina, että potkaisen koiraani leukaan tai se tulee hallitsemattomasti jaloilleni. En myöskään usko, että koiraa nopeuttaa, jos sen pitää usein varautua ohjaajan eteen törmäilyihin.

Eri linjojakin kokeiltiin - miten ohjaus muuttui, jos valitsikin siivekkeen ympäri pyörittämisen. Kyllähän Lysti kääntyy, mutta luonnikkaammalta tuntuu aina, kun saan antaa sen juosta pidemmän kautta.

Flippi tuli uutena ohjauksena. Se onnistuikin aluksi, mutta kun Lysti sai kisavireen päälle, sain vääntää puolivalssia ihan kunnolla, jotta se uskoi. :) Mutta sainpahan puhallettua itseeni taas talvisodan henkeä. 

Keinulta Lysti lähti taas äkäseen, joten sen jälkeinen takaakierto oli haasteellinen, varsinkin kun itselle tuli kiire. Saatiin tässä onnistumisia kuitenkin.

Kiemuraisella "loppusuoralla" ei tullutkaan kiire, vaan pystyin hyvin kokeilemaan erilaisia ohjauksia. Tuli rapsakka ja kiva olo!

Lopuksi kokeilin nollatreeninä läpi. Yhdessä kohtaa hylkäännyimme, muuten olisi onnistunut. :)

Ei kommentteja: