sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Lysti kisoissa

Lähdin Lystin kanssa tavoittelemaan kisoista yhtä nollaa, koska se vielä puuttui SM-kisoja ajatellen. Tuomarina oli Lahikaisen Marja. 

Eka rata oli hyppäri. Rata oli mukavan pyöreästi mutkitteleva ja kivasti u-putkissa soljuva. Ohjasin paljon takaa enkä vaatinut tiukkoja käännöksiä, koska radan etuosassa oli litimärän kelin vuoksi liukasta parissa kohtaa enkä halunnut Lystiä kaataa missään nimessä. Lysti kulki sinne, minne ohjasinkin, tassut pitivät, ja teki nollan. Sijoituimme kuudensiksi noin 37 koirakon joukossa. 

Toinen oli agilityrata. Lysti teki muuten hienoa rataa, mutta mokoma ryökäle varasti puomin alastulolta. En ollut tähän varautunut lainkaan, vaan jatkoin rataa. Vitosella kirmasimme maaliin ja taas laajoilla kaarroksilla olimme kuudensia.

Kolmannella radalla pasmat sekosivat jo kolmannella hypyllä. Olin etukäteen empinyt, teenkö valssin vai persjätön sen jälkeen. Lysti ampaisi A:lta yllättävän kauas, minä unohdin suunnitelmani ja kaiken seurauksena se hyppäsi väärän hypyn. Siitä jatkettiin vähän matkaa, mutta rakas koirani, edelleen ryökäle, hyppäsi taas puomin alastulon. Käskin maihin ja seuruutin juosten maaliin.

Ai niin. Törmäsin poikkeukselliseen häiriötekijään, koiraihmiseen vuosien takaa. Tämä pulpahti lähtöalueelle. Ei auttanut, vaikka kiireisenä kuivasin Lystin tassuja ja sanoin, että olen seuraavaksi menossa radalle. Sama oli maalissa vastassa ja seuraavassakin lähdössä. Hän seisoi vierelläni selittämässä vielä siinäkin kohtaa, kun pyysin Lystin sivulle radalle mennessäni. Ja maalissa taas. Olisi varmasti pitänyt sanoa pahasti, mutten halunnut pilata kisatunnelmaani. 

***

Lystillä olisi nyt paikka 3. vuonna peräkkäin yksilö-SM-kisoihin. Ei niitä tilaisuuksia elämässäni kovin monesti tule, joten ainakin tänään tuntuu siltä, että reissua pukkaa. :)

Kotona poika piti Lykky-toipilaalle seuraa ja hyvin oli mennyt. Mahan sänkikutka on rauhoittunut ja haava huomenna viikon vanha.

Ei kommentteja: