perjantai 24. huhtikuuta 2015

"Hyvää iltaa hyvät koiraurheilun ystävät!"

- "Melkoranta täällä iltaa. Olemme kokoontuneet Mikkeliin agilitykilpailuihin, jotka käydään ulkokentällä. Päivällä on satanut rakeita ja nyt ajoittain sataa vettä, välillä aurinkokin pilkahtaa. Seuraamme erityisesti Lykkyä ja ohjastajaansa. Tänne muuten tuulee... Ai mikki? Aijaa..."
- "Pari onkin nyt lähdössä. Ohjaaja jättää koiransa lähtöön ja on liikkumassa ensimmäiselle hypylle, kuten näköjään myös Lykky. Ohjaaja huomaa tämän ja komentaa koiransa takaisin vierelleen. Nyt koira siinä pysyy. Ja näin Lykky saa vauhdissa luvan ensimmäiselle hypylle. Ohjaaja rytmittää ja kääntää ennen toista hyppyä, miltä palataan putkeen. Koira sujahtaa putkeen innolla. Rata jatkuu renkaalle ja siitä A:lle, Lykky ottaa hienot kontaktit. Siitä kolmelle hypylle, jotka kääntävät 180 astetta putkeen. Ohjaaja valssaa ja niin on Lykky putkessa. Samalla ohjaaja kiiruhtaa keinun toiselle puolelle ja ottaa sieltä koiran vastaan. Taas Lykky ottaa uskollisesti kontaktit. Siitä hyppy, käännös toiselle hypylle ja kepeille. Lykky pujottelee kepit ahnaasti. Tästä käännytään 90 astetta vasemmalle muurille, miltä heti hypylle, ohjaaja valssaa ja käskyttää jo puomin ylösmenoa. Koira kaartaa lievästi, ottaa taas puomin kontaktit. Tästä hyppy ja nyt linjalla olisi maalihyppy, mutta ohjaaja käskyttää putkeen ja sinne koira uppoaa. Heti perään toinen putki, vielä pituus ja maalihyppy ja VOI ELÄMÄN KEVÄT!!! Se on siinä! Se on nolla! Se on nousu kakkosluokkaan!"
- "Olen nyt tavoittanut ohjaajan. Miltä tuntuu?"
- "En ole uskoa tätä todeksi."
- "Kerrotko, miten rata meni omasta näkökulmastasi?"
- "No ennen rataa Lykky vähän kuumui, mutta mielestäni sain sen vireen alenemaan. Lähdössä se olisi varastanut, onneksi huomasin. Muuten rata olisi ollut Lykyn rock 'n' rollia, kuten ystäväni totesi jälkikäteen. Mietin toisen hypyn ohjaamista pitkään, koska takana häämötti putki, mutta päädyin peruskäännökseen ja rytmitykseen, mikä onnistui hienosti. A:n jälkeen arvoin peruskäännöksen ja valssin välillä, mutta minun piti ehtiä keinun toiselle puolelle. Valssi oli ajoitettava tarkasti, koska muuten Lykky olisi ampaissut väärään putkeen. Se onnistui, kuten pitikin. Puomin jälkeen pelotti, syöksyykö Lykky lähtöhypylle, mutta se oli tosi hyvin kuulolla eikä epäröinyt putkeen menoa. Loppu pelotti, ettei satu mitään erhettä, mutta koira teki tarkasti töitä."
- "Te voititte ratanne, aika oli -21,87."
- "Ei siellä paljon mutkia tullutkaan. Luotan tuon koiran nopeuteen. Se tekee kaikkensa."
- "Mitenkäs jatko?"
- "Treenaan entiseen malliin ja nyt uudella innolla katson kakkosten kisoja. Tänään juhlistan maltillisesti, huomenna olen kisoissa töissä ja kisaan Lystillä. Ei sillä, etteikö aihetta olisi isompiinkin kemuihin... Saanko välittää terveisiä?"
- "Ole hyvä."
- "Kaikille heille, jotka ovat olleet auttamassa minua Lykyn kanssa. Tämä oli 71. startti ykkösissä, jos en väärin laskenut. Siinä on jollekin epätoivoiselle vertailupohjaa. Tässä on ollut usko mennä monta kertaa."
- "Ohjaaja taitaa nyt vähän liikuttua, joten haastattelu taisi olla tässä. Hyvää illan jatkoa kaikki koiraurheilun ystävät!"

Tuore kakkosluokkalainen

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Paljon onnea kakkosiin noususta!! Ihan mahtavaa :) Olis kiva nähdä kisarata jos sitä on videolla?! Lykky on niin makean nopea ja kiihkeä, sitä on ollu ilo katsoa näin videoiden välityksellä.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos! Videota ei valitettavasti ole. :(

Sarianne kirjoitti...

Onnea vielä luokkanoususta! :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos Sarianne!