sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kisoissa Lykyn kanssa

3 x hyl oli saldo, mutta hyvä mieli jäi silti. Tuomarina oli Luomala, joka suht samaa ratapohjaa hyödyntäen loihti kolme erilaista agilityrataa. Olin etukäteen päättänyt, että otan kontaktit tarkasti ja jos koira ei ota ylösmenoa, päätän kisan jo siihen.
  1. agilityradalla tehtiin nollaa ihan loppuun saakka, kunnes puomin jälkeen vino takaakiertohyppy hypättiin edestä päin. 
  2. agilityradalla alussa muodosti 3 hyppyä loivan kaarroksen, jotka johdattivat suoraan u-putken väärään päähän. En saanut istumaan siihen valssia millään, joten päätin vekata, koska "kyllähän Lykky kääntyy". Lykky tosin oli lukinnut väärän pään ennen kuin ehdin vekata yhtään mitään ja sinne sujahti koira. Jatkettiin rataa normaalisti. A:lta piti kääntyä 180 astetta ja minun oli vaihdettava puoli seuraavalle hyppysuoralle. Lykky otti kontaktin hienosti - just eilenhän vastaavaa harjoiteltiin. Muu rata tehtiinkin nollaa.
  3. agilityradalla 3 hypyn vähän kiemura suora johdatti helposti pujottelun toiseen väliin, mutta jäin jarruksi, jolla ajattelin Lykyn kepeille ohjata, koska "kyllä se kepit hakee". Haki toisen välin. Myöhemmin keinun jälkeen takaakiertohyppy hypättiin jälleen väärin päin. 
Hyvää:
  • Kaikki ylösmeno- ja alastulokontaktit
  • Rimat ja palikat pysyivät
  • Tuntuma ohjauksessa
  • Oli kiva tehdä virheitä omien ohjausvalintojen vuoksi eikä siksi, että helpolla radalla joku perusjuttu meni pieleen. 
Treenilistalle: Takaakierrot kontaktin jälkeen! Lykky pysähtyy, mutta kun vapautan sen, se lähtee niin nopsaan, etten ehdi työntämään sitä hypyn taakse. Ilmeisesti rintamasuuntani ohjaa sen hyppäämään edestä päin. Toka radalle yhteen kohtaan vaihdoinkin puolta ja se oli oikea ratkaisu.

Ei kommentteja: