maanantai 29. kesäkuuta 2015

Tikasjumppaa ja eläimiä

Eilisellä uimareissulla löytyi tieltä kyy. Se oli aika iso, yli 50-senttinen mielestäni. Joku oli ajanut pään ja niskan yli. Sääliksi kävi käärmeparka, vaikken puremaa haluakaan. Havainnon jälkeen tömistelin ja katselin ympärillemme tavallista tarkemmin. Pääsin silti rantaan saakka, Lysti heitti talviturkin ja nautti.


Tänään Lystiä silitellessä löytyi aika pieni punkki, joka oli vielä elossa. Vajaa viikko sitten laitoin punkkilitkun. Annostelin sitä vähän vähemmän kuin painoraja edellytti, joten ei ehkä siksi vaikuttanut? Annoksessa kitsastelin sivuvaikutusten pelossa. Lysti on joskus kuolannut punkkilitkun annon jälkeen ja tutkimusten perusteella annostelulla on iso merkitys sivuoireiden ilmaantumisessa. Lähetin punkin Turun yliopistoon tutkittavaksi. Toivon, ettei ole taigapunkki.

Annoin Lystille siedätyshoitopiikin. Tällä kertaa se piikin nähdessään jatkoi makoiluaan, joten pistin koiran lötkötellessä. Helpommin sujui kuin laitto istuvalle tai seisovalle koiralle. Olemme virallisesti ylläpitohoitovaiheessa.

Ostin tikapuut maalaushommia varten. Niille löytyi tärkeämpää käyttöä. Tässä niitä testaa Lykky ja tässä Lysti. Lysti oli ensin siedätettävä tikkaisiin ihan kunnolla, sen jälkeen se ravasi (paremmin kuin videolla) tikkaat läpi. Lykky teki saman tempun miltei heti, mutta se olikin tiiraillut olohuoneen ikkunasta, mitä haluan. Jatkamme harjoittelua. Temppuja on kaksi: tikkaiden läpi ravaaminen ja kiipeily. Tekee hyvää koirien tasapainolle ja lihaksille, myös niille tärkeille syville lihaksille.

2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Olipas Lysti rohkea tikkaiden kanssa! :) Lykky varmaan kohta kapuaa ne ylös! :D

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Se meni myöhemmin loivempia tikkaita hienosti sivuttain. Pitää kuvata sekin joskus. :)