sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Muutama muistiinpano

Annoin Lystille tänään siedätyspiikin. Koska kyseessä oli uuden putelin ensimmäinen satsi, pistin vain puolikkaan annoksen eli 0,5 ml. 2 viikon kuluttua annan 1 ml ja sitten saman verran taas kuukausittain. Siedätyshoito on auttanut jonkin verran. Viime syksynä tassut aukeilivat vielä lokakuussa. Nyt pari viikkoa on oltu tervetassuisia.

Sitten Lysti pääsi ihanan belgipennun kaveriksi pitkähkölle metsälenkille. Lysti suhtautui pentuun oivallisesti ja näytti esimerkkiä, kuinka käyttäydytään. Oli kiva katsoa koirien toimia ja rupatella mukavia. 

Lykky on saanut lepäillä, paitsi jumppasin sitä eli nostelin ristikkäisiä jalkoja 30 x. Kivasti Lykky keventää itse jalkojaan, kun pääsee rytmiin kiinni.

Niskani voi paremmin. Voin kääntää päätäni ylöspäin ilman vihlontaa. Se on kätevää esim. suihkussa, jos ei halua shampoota silmiin. Tosin mahallaan pään nosto teki heti häijyä ja polte kesti pitkään. Voin kääntää päätä sivuille, hyvin hitaasti. Sivuille kallistukset toimivat noin 30 prosenttisesti. Alaspäin en kumarra ja nytkin hitaasti kokeillessa niskaa kiristää nopeasti. Käteen ei ole vihlonut enää juurikaan, paitsi eilen vähän kyynärvarteen. Poltetta kaularangan alaosassa kestää päivittäin tunteja. Siihen auttaa kylmä. Tietokoneen näyttö on nostettu niin ylös, että voin katsoa sitä pää suorassa.

Olen jumpannut niskaani viikon hyvin maltillisesti ja pieniä määriä. Liikkeet ovat yksinkertaisia ja niissä pidetään pää keskiasennossa: 1. Pidän pääni keskiasennossa, mutta annan lisähaastetta painamalla kädelläni otsaa ja vastustamalla kättäni. 2. Selälläni painan päätäni vasten lattiaa. 3. Laitan kuminauhan ripaan ja pääni ympäri ja pidän taas päätäni keskiasennossa. 

Ylihuomenna on aika fysiatrian pkl:lle. Saas nähdä, millä eväillä palaan sieltä.

Ei kommentteja: