lauantai 16. tammikuuta 2016

Harrin valmennuksessa

Kataisen Harri tuli meitä kouluttamaan. Pakkasta oli luvattu 29, joten päätin ottaa Lystin. Sanoin, että me tarvitaan lisää vauhtia. 35 esteen radalla tehtiin pitkiä hyviä pätkiä. Putki-A-erottelu oli yllättävän vaikeaa, Lysti valitsi putken. Toisaalta itsekään en jäänyt odottamaan sen lukittumista. 

Arvioin Lystin etenemisen nopeuden aivan väärin yhdessä kohtaa. Luulin, että ehdin eteen persjättöön tai valssiin, mutta lopulta meni ihan takana leikkaamiseksi, mikä kyllä toimi, ei siinä. 

Huomioita:
  • Takaakierto-valssissa viimeisin askel saisi viedä seuraavaan suuntaan. Ehtisin kauemmas.
  • Lystiä kannattaa hakea ja kirittää. Mm. yhden siivekkeen ympäri pyörityksissä pyöritys voi olla nopeampi kuin odotella paikallaan niistossa. Pitäisi kellottaa.
  • Radalta kannattaa etsiä pystyhypyn paikat ja panostaa niiden ohjaamiseen. Jämäkällä, ajoissa olevalla ohjauksella Lysti kääntyy. 
  • Vastakkaista kättä voi käyttää tuonnimmaiselle esteelle ohjaamiseen, kääntää myös rintamasuuntaa. Toimi mm. kahden putken erottelussa ja putki-A-erottelussa.
  • Nopeuden avaimet Lystillä tämän päivän perusteella: vedätys, hakeminen, rytmitys ja pystyhyppyjen kunnollinen ohjaaminen.
  • Sama koira, mikä pitelemäni hihnan päässä kiihtyy toisia koiria katsoessaan, seisoi tai makasi nyt hiljaa ja rauhallisesti, kun laitoin hihnan aitaan kiinni. Sama ilmiö tapahtui torstain treeneissä. Kokeilen joskus kisoissa.

Lykky Nahkamaha iltalenkille lähdössä:


Ei kommentteja: