torstai 28. tammikuuta 2016

Ryhmätreenit

Otin molemmat koirat matkaan. Treenasin eka otannalla Lykyn ja toisella Lystin. Ratapohja oli sama kuin sunnuntaina, mutta Marja keksi sen pohjaan uudet kuviot.

Kahden hyvin viiston hypyn kautta sujahdettiin pujotteluun noin 90 asteen sulkukulmaan. Siitä leijeröinti seuraavan hypyn taakse, seuraavan takaakiertoon ja putkeen. Putkelta seuraavan hypyn taakse ohjaamaan, seuraavalla hypyllä180 asteen käännös ja kahden hypyn valssi putkeen. Hypyn kautta puomille, miltä takaakierto ja koira lähelle hypylle, putkeen. Sitten takaakiertohyppy, 180 asteen käännös hypyltä, kahden hypyn valssi, putkeen. Hyppy - puomi - tiukempaan sulkukulmaan kepeille, miltä sylkkärillä keinulle keppien takaa ohjaten.

Lykkyä oli makeaa ohjata. Pääsin vedättämään sitä monessa kohtaa ja rimat kesti! Myös alun viistot hypyt se otti tarkasti. Valsseilla se kääntyy nätisti. Takaakierrossa saman siivekkeen ympäri se toisella kerralla hyppäsi ristiin. Kepit haki hyvin ja kun himpun petrasin ohjausta, otti myös keinun hienosti. Pääsin uskomattoman herkulliseen menemisen makuun sen kanssa. :)  

Seuraavalla kierroksella oli Lystin vuoro. Sekin teki varmaa työtä, mutta on kovin erilainen ohjata kuin Lykky. Vedätin Lystiäkin. Se tekee isot kaarrokset, kuten ennenkin, mutta pakkovalssissa tekee pienen tien ja sitä aion edelleen hyödyntää. Kepit sekin haki hyvin, vaikka ohjasin ulkopuolelta tiukempaan sulkukulmaan. Eka kierroksella se hyppäsi keinulta pois, kun jäin keppien taakse. Toisella yrittämällä teki hyvin ja uskalsi pysähtyä 2onoffiin. Seuraavat toistot otettiin targetin kanssa ja nyt se ampaisi keinulle ahnaasti. 

Sitten jäähdyteltiin +4 asteen suomassa sulavassa lumessa ja vedessä.

Jumpattu ollaan edelleen ja seteliä etsitty. Tässä on uusin video:


Niska-selkä-akselille ei kuulu hyvää. Selkä ei yhtään tykkää istuma-seisoma-asennosta ja niska ei kestä mahallaan oloa eikä staattista istumista ja seisomistakaan. Pitäisi voida liikkua koko ajan, mutta se ei ole mahdollista. Käytännössä joudun tekemään töitä istuma- ja seisoma-asentoja vaihdellen. Jalkoihin pakottaa ja säkenöi, niskaan jomottaa ja pakottaa. Pitää taas popsia särkylääkkeitä, mitkä väsyttävät jne. Ensi viikolla arvioidaan työajan jatkoa. 4-5 tunninkin päivät tuntuvat nyt liiallisilta, vaikka taukoa välissä pidänkin, joten varmaan joudutaan hakemaan osakuntoutustukea seuraaviksi kuukausiksi. Osa-aikainen työaika on aika ideaali, en minä sillä, mutta silti haluaisin täyttä työpäivää tehdä.

Ei kommentteja: