tiistai 5. tammikuuta 2016

Tikkinen eläinlääkärissä

Lystillä olikin monta asiaa eläinlääkärille.
  1. Inkontinenssi. Lievä tiputtelu alkoi reilu vuosi sitten. Steriloinnista on vuosia. Erityisesti aamupissan jälkeen koira jättää pissatiploja jälkeensä ruokaa odotellessaan. Joskus makuualustalla saattaa olla 5 senttiä leveä laikku. Koska Propalin on vapautunut dopingista, kokeillaan sitä. Vein mennessäni Lystin virtsanäytteen varmuuden vuoksi. Alustavien tutkimusten mukaan infektiota ei ole. Jos Propalin ei auta, rakko ultrataan.
  2. Selän lihasjymähdykset, mistä ft:n kanssa oli puhe. Kokenut eläinlääkäri tutki koiran tarkasti. Ranka myötää (kuten myös ft:n tutkimuksissa), joten spondyloosia ei epäillä. Se ei myöskään aristanut eikä niitä triggereitäkään löytynyt. Lisäksi koira on kuvattu vuosi sitten ja tämän ikäiselle ei enää nuorten spondyloosia tule. Koska koiruus myös venyttelee, liikkuu ja hyppii normaalisti arjessa ja agilityssa, kuvaamista tässä vaiheessa pidettiin turhana. Lystille suositeltiin lihaskunnon parantamista erilaisilla jumpilla. Jostakin syystä olen jumpannut enemmän Lykkyä. (Huono omatunto, syystäkin.) Lisäksi säännöllinen fysioterapia jatkukoon ja ennen agilitya kunnon lämmittelyt ja suorituksen jälkeen jäähdyttelyt.
  3. Tassut olivat nyt ok, mutta saatiin ei-doping-suihketta, joka voisi auttaa siihen hetkeen, kun tassuja alkaa syyhytyttää.
  4. B-vitamiinipistos. Sen Lysti saa säännöllisesti imeytymishäiriön takia.
Lysti painaa 24.4 kg. Heppa on tosiaan tehnyt Lystille hyvää. Harmi, että se liha on tällä hetkellä loppu.

Hajuhommia on koirille ollut tarjolla. Nykyisin lääninä on koko talo. Kivan systemaattisesti koirat etsivät ja ovat löytäneet hajupurkin mm. yöpöydän laatikosta, kenkäni sisältä, saunan eteisessä olevan pahvilaatikon sisältä, halkokassista, satulatuolin sisältä ja sohvan pehmusteiden välistä. Lykky käy hienosti maihin ja Lystikin on siinä yhä systemaattisempi.

Nyt, kun on pakkasta 20 astetta, on sisällä oiva tilaisuus jumpata  ja tarjota hajuhommia.

Ei kommentteja: