sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Lystikille menestystä plus ulkoilua ja treeniä

Ensinnäkin Miun Mössykkäin yllätti Suomen Belgianpaimenkoirayhdistyksen vuoden agilitykoira -kilpailussa kovassa seurassa. 


En ole ollut pokaalien perään. Jotenkin olen pitänyt joutavana touhuna niiden hakemistakaan, mutta havahduin kiertopalkintojen hienouteen viime syksynä seurakaverin heräteltyä, että katso nyt, mitä saamissasi pokaaleissa lukee. Palkintopystien kyljessä oli monen upean koiran nimi, osassa rimpsu alkoi viime vuosituhannelta. Herkistyin nimiä lukiessani, kun tajusin, millaisia ilon ja yhteistyön hetkiä hienot eläimet ovat omistajilleen antaneet. Tuntui hienolta saada Lystin nimi sellaisen luettelon jatkoksi. Niin Lysti tavallaan jää ikuisesti elämään ja ehkä joku muistaa sen sitten joskus pokaalin kaiverruksia tarkastellessaan. :')

FMBB-joukkueeseen (belgien MM-joukkue) haku meiltä jäi. En huomannut hakuilmoitusta. Lisäksi olin aiemmin ajatellut haun olevan turhaa, koska en voi Lystiä laittaa lentokoneeseen eikä selkä kestä ajaa Ranskaan + kesätassuvaivainen koira olisi ollut kipeä silloin kuitenkin. Niskan takia en voinut osallistua rotumestiksiin, joten ne pisteet jäi yrittämättä. Vaikka lähelle menneitä ei lasketa, niin aika likellä joukkuueseen pääsyä Lysti silti olisi ollut, vaikkakin pisteet sinne lasketaankin vähän eri tavalla. 

***

Ulkoiluihin ja jumppiin sitten. Perjantaina kävin jäällä Lykyn kanssa. Siellä ei ollutkaan vettä niin paljon kuin olin kuvitellut. Uusin reissun Lystin kanssa eilen. Siitä tulikin Lystille hyvää jumppaa. Lunta oli reilu 10 cm ja Lysti ravasi suurimman osan matkasta, sen mitä ei laukannut lelun perään. Kotiin levitin rakennustikkaat. Lysti suhtautuu niihin yhä epäluuloisesti, Lykky melkein teputti päästä päähän. Tosin sillä on hyvä matikkapää, pysähtyi samaan kohtaan, mihin tikkaat viimeksi loppuivat. ;) Koirat hyppäsivät tasajalkatreenit ja venyttelivät mekka-asennossa. Bondia katsellessani hieroin Lystin.

Tänään oli seuran valmennus, missä meitä opetti Marja. Otin Lykyn. Rata tarjosi takaakiertoja mm. kontaktien jälkeen ja putki-puomierottelua. Tehtiin radasta erilaisia versioita, mistä toisella pääsin treenaamaan ja vahvistamaan puomin ylösmenoa ja myös inhoamiani takaakiertojen ohjauksia ulkokautta venäläisittäin. Yllättäen ne toimivat tänään. Tässä on videot: osa 1 ja osa 2.

Ei kommentteja: