lauantai 23. heinäkuuta 2016

Oman seuran kisat

Olin varannut pienen urakan eli molemmille koirille kolme starttia. Ensin oli Salosen agilityrata, sitten Lummerannan agilityrata ja lopuksi Lummerannan hyppäri. 

Ensimmäinen rata tuntui etukäteen hankalalta. Siinä oli jänniä kulmauksia ja isoille koirille kohtalaisesti pyöritystä. 

Lystin kanssa tehtiinkin sitten nolla. Se otti kontaktit huolellisesti ja oli muutenkin mukavasti ohjattavissa. Aika riitti 4. sijaan noin 44 koirakosta. Lykyn kanssa tipahti yksi rima. Se tuli kohdassa, missä se oli ohjautumassa yhden hypyn ohi. Kannattaa huutaa "täällä", kun koira on riman päällä.

Toisella radalla Lysti otti virheen A:lta. Ihan lopussa oli kohta, minne tultiin suoran putken jälkeen kiireellä. Hypyn jälkeen ei kuulunutkaan mennä edessä olevaan putkeen, vaan tulla sivulle. Etukäteen olin kaavaillut ohjaukseksi rytmitystä ja kääntöä. Ehdin yllättävän hyvin hypylle kääntämään ja olin vaihtamassa ohjauksen valssiin, mutta en tehnyt sitäkään, joten Lysti sujahti putkeen. Lykyn kanssa tehtiin nollaa ja lopussa sama kohta oli koitua kohtaloksi. Koira kuuli huutoni ja käännähti viime tipassa. Niin saimme nollan, tulimme toisiksi (noin 47. koirasta) ja Lykky sai toisen agilitysertinsä, mistä se on hirmuisen innoissaan, kuten kuvista näkyy. ;)Kolmas rata oli hyppäri. Lysti kaarratti yhdessä kohtaa, mutta teki nollan. Sillä se sijoittui 5.:ksi. Lykky tiputti riman paikassa, missä en millään löytynyt sopivaa puolenvaihtokohtaa itselleni. Persjättö olisi ollut kultaa, mutta en riskeeraa niillä kisoissa vieläkään. Lykylle siis rimavitonen ja taas sukkela aika.

Mittapuullani kisat menivät hyvin. Dabl-Ou-Lystille taas kaksi nollaa ja Lykylle 5-0-5 ja serti.

Ei kommentteja: