lauantai 6. elokuuta 2016

Ei mitään henkseleiden paukuttelua

No ensinnäkin kävin torstaina pikaisesti treenaamassa koirat. Ohjatut treenit ovat vielä kesätauolla, joten olimme keskenämme. Lystillä tsekkasin vain kontakteja ja vähän muistaakseni takaakiertoja. Lykyllä kontakteja, takaakiertoja ja jotakin muutakin (?).

Tänään testasimme kisakuntomme Teilerin Timon radoilla. Olikin minulle uusi tuttavuus. Lykky starttasi ekana ja Lysti viimeisimpänä. Aika epäkiitollista koirien lämmittelyn kannalta, jos meinasi nähdä radan ennen rataantutustumista ja starttia Lykyn kanssa. Käytännössä lämmittelin Lykyn samalla kuin Lystin ja hetken Lystin jäähdyttelyn yhteydessä.

Ensin oli ahtaan oloinen agilityrata, jossa oli ansoja, hankalia kulmia ja omat juoksulinjat blokattu muilla esteillä. Heti alkuun oli slalom-välistäveto-yhdistelmä, jolla oli oikeasti päällejuoksulla työnnettävä koira takaakiertoon. Lykky tiputti toisen riman. Kohta oli pituudelta käännyttävä 180 astetta puomille, missä putki-puomi-erottelu. Lykyllä käännös ja erottelu pelasi hyvin. Sitten okseri, mikä syötti oikein takaakiertoon. Sitten A, miltä hyppy, joka osoitti suoraan lähellä olleeseen putkeen, minne ei pitänyt mennä. Lykky kääntyi hyvin oikeaan putkeen. Siitä heti kepeille, millä Lykky ei taipunut toiseen väliin. U-putkeen, A:lle, pari hyppyä, ahdas putkeen vienti ja maaliin. 10 vp ja sijoitus jotakin.

Lysti hiipi lähdössä. Pysäytin sen ennen rimaa. Se käynnisti kuonollaan ajanoton. Ennen pituutta se ei kääntynyt tarpeeksi hyvin ahtaassa kohdassa, missä pituus piti ohittaa. Hyppäsi sen läpi sivuttain. Siitä hyl. Loppuradan treenasin kontakteja, mitkä sujuivat kivasti.

Tokalla radalla oli jouhevampaa, tiukkoja paikkoja siinäkin. Lykky varasti A:n alastulolta väärään putkensuuhun ja radan loppu oiottiin kaoottisesti pois. Lysti varasti taas lähdöstä, joten vein sen suoraan maaliin.

Hyppärillä Lykky tiputti taas riman. Kepeille vienti oli vaikea: mutkaputkesta pituudelle, joka syötti keppien 2.-3. väliin. Siinä epäonnistuttiin ja sitten rata hajosi. Lystin kanssa tehtiin nolla, ohjasin kepit valssin avulla.

Oli tosin kesäinen ilta. Radat olivat meille liian haastavia ja jotenkin ahtaita. Tulipa treenattavaa.

Ei kommentteja: