lauantai 20. elokuuta 2016

Neck problem

Olin ilmoittautunut ajat sitten Alen Marekovicin koulutukseen, joka järjestettiin kotikentällä. En jättänyt sitä väliin, mutta kerroin heti alkuun, että vältän pään kääntämistä ja turhaa juoksentelua. Osallistuin Lykyllä, koska se irtoaa paremmin ja ohjautuu herkemmin kuin Lystikki. Mentiin rataa ensin pidempi pätkä. Sitten lyhyemmissä osissa hiottiin käännöksiä tiukemmiksi ja kokeilimme erilaisia ohjauksia. 

Ilma yllätti taas positiivisesti. Etukäteen oli luvattu sadetta koko lauantaiksi, mutta kaikkea muuta. Yli 20 astetta ja auringonpaiste helli klo 10 alkaen.

Alla olevasta tekstistä ei varmaan kukaan saa irti mitään, mutta laitan itselleni muistiin.
  • 1-3 kepeille meno: pakkovalssilla ok, mutta päällejuoksulla tuli pienempi tie. Jälkimmäisessä kuului antaa koiralle kokoamiskääntymismerkki hyvissä ajoin, muuten tuli rima alas.
  • Keppien jälkeinen takaakierto: vastakkaisella kädellä näyttäen tuli pienempi tie.
  • Takaakierto-persjättö: Käännä olkapää ajoissa. Näin ehdin katsomaan Lykkyä uudesta suunnasta jo ponnistusvaiheessa. On se kumma, että tämä pitää kuulla aina yhä uudelleen eikä sitä silti muista. Toisaalta väärä tekniikka selittynee sillä, että ohjauksen olen aikoinaan muokannut päällejuoksusta.
  • Jos edellisen kohdan ohjasi hyvin, ehti seuraavalle valssiin yhtä hyvin. Tämä oli ihme.
  • Seuraava kiemura sujui hyvin valssi - kääntö - takaakierto - pyöritys -systeemillä. Siihen kokeiltiin vastakäännös-päällejuoksu-persjättö-systeemiä, jolloin Lykky kaarsi isommin. Näin sain tosin hienosti pyöritettyä siivekkeen ympäri siivekkeen toiselta puolelta.
  • A:n jälkeiselle takaakierrolle ei tarvinnut ohjata. Siinä niisto antoi pienimmän tien. Varmista, että koira lukitsee, ohjaa jämäkästi. 
  • Putkelta haku säästi taas metrejä.

Lysti piti seuraa turistina. Se saa nyt siklosporiinia joka toinen päivä. Eilen kävimme molempien kanssa uinti-, metsä- ja kantarellireissulla. Lisäksi hompsimme syödä puolukoita sieltä täältä. Lysti oppi syömään varvuista suoraan. Lykky ovelana esitti tietämätöntä makuuasennossa ja ahmi puolukat suoraan kourasta.

Ei kommentteja: