lauantai 25. maaliskuuta 2017

Kauhean osallistujan ohjeet

Olen järjestänyt vuosien saatossa useamman agilitykoulutuksen. 90 % osallistujista ei aiheuta minkäänlaista vaivaa ja heille koulutuksen tarjoaminen tuo hyvän mielen. Mutta se 10 prosenttia. Tässä heidän kootut vinkkinsä: 
 1. Ilmoittaudu hyvissä ajoin. "Me tullaan! Varaa paikka! Ihanaa, että järjestät hänet tänne!!! :) :) :)"
 2. Unohda ilmoittautumisesi, vaikka saat koulutuksen lähestyessä infon sähköpostiisi.
 3. Älä maksa eräpäivään mennessä.
 4. Älä reagoi ensimmäiseen tai toiseen maksumuistutukseen sähköpostilla tai Facebookissa, vaikka olisit muuten aktiivinen sosiaalisessa mediassa.
 5. Älä vastaa ensimmäiseen henkilökohtaiseen viestiin, oletko tulossa koko koulutukseen.
 6. Lopulta anna periksi ja lupaa maksaa. Kysy uudelleen koulutuksen hinta, tili- ja viitenumero. 
 7. Älä lähetä pyydettyä kuittikopiota todistukseksi maksusta.
 8. Älä välitä, vaikka koko koulutuksen aikataulutus ja sen muille lähettäminen viivästyy. (Pyrin järjestäjänä laittamaan saman kokoluokan koirat samoihin ryhmiin.) Odota viime tippaan muita menoja. Koulutuksen järjestäjä ei voi olla odottamatta hymiöllä koristeltua sähköpostiasi.
 9. Unohda ilmoittaa ehdoton este tietylle koulutuksen kellonajalle, vaikka sitä pyydetään etukäteen. Älähdä asiasta vasta sitten, kun aikataulu on selvillä. "Mutta ei mulle sovi klo 12!!!"
 10. Laske ehdottomaksi esteeksi, jos tekee mieli nukkua viikonloppuna pidempään tai tekee mieli tavata kavereita iltapäivällä. Yllättävän moni lähisukulainen saa tietää sukujuhlistakin vasta 4 päivää ennen tapahtumaa.
 11. Peru ja pahoittele "harmillista, mutta ei tälle nyt mitään mahda", jos nartullasi alkaa juoksut. Jos koulutuksen järjestäjä ilmoittaa, että juoksuhousuissa saa tulla, jätä vastaamatta.
 12. Kysy itsenäisesti muilta ryhmäläisiltä ryhmän vaihtoa. Agilitytreeneissä ei haittaa, vaikka viiden koiran maksiryhmässä on 1 minikoira, jos se on SINUN koirasi. Yhden koiran treeniaika saattaa olla 2 x 6 minuuttia. Rimojen nosteluun ja laskemiseen menee 2 minuuttia x 2 per treenisessio. Siinäpä MUUT odottelevat, kun koulutus on myöhässä.
 13. Tule paikalle viime tipassa tai vähän myöhässä, varsinkin, jos rataa rakennetaan. 
 14. Lähde hakemaan omaa koiraasi autosta vasta sitten, kun edellinen koira on jo lopettanut. "Mitä, onko minun vuoroni!"
 15. Riisu vasta vuorosi alettua 1. itsesi kevyempiin vaatteisiin, 2. koiraltasi mantteli ja 3. aloita kenkien vaihtaminen. Samalla varmistat, että muut vaihtavat rimakorkeudet, renkaan, pituuden ja muurin oikeisiin mittoihin.
 16. Vuorosi loputtua tai kouluttajan ruokatauolla kysy kouluttajalta jotakin mieltäsi askartanutta asiaa, mihin et omaa treeniaikaasi tohtinut käyttää.
 17. Jos menetät koulutuspaikkasi, älä epäröi loukkaantua, penätä oikeuksiasi ja haukkua joustamatonta & huumorintajutonta järjestäjää tai todeta, että olen "vain kateellinen". (En ole kateellinen.)
P.S. Kaikki edellä mainitut esimerkit ovat tästä elämästä.

4 kommenttia:

MarjaLa kirjoitti...

Ihan huippu! Tässä on tosi hyviä vinkkejä erityisesti niille, jotka amatöörimäisesti hoitavat asiat ajallaan ja tohtivat pahoitella, jos joutuvat ilmoittamaan estymisestä perustellun syyn takia. Saako jakaa?

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Jaa vaan! Turha salata tietoa, josta kaikki hyötyvät. :)

Sarianne kirjoitti...

Oi että, tästä sitten kivasti vinkkiä kelle vaan! :D

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kentälle vaan soveltamaan!