lauantai 4. maaliskuuta 2017

Kisoissa

Olin ilmoittanut molemmat koirat 3 radalle. Lysti meni ensin, Lykky yli 20 koiraa myöhemmin.

Ekalla agilityradalla Lysti tuli ohjauksiini hyvin, otti kontaktit, pujotteli hyvin ja piti rimat. Nollalla maaliin, sijoitus kuudes. Koiria oli viitisenkymmentä.

Lykky kiljui riemusta jo autosta otettuani. Se kesti lähdössä hyvin, mikä oli ihme siinä vireessä. Tassujen sutimisen takia se ruopi mutkissa tyhjää. Saman sutimisen takia se oli hyppyjen kanssa vaikeuksissa. Se ajautui liian lähelle tai väärässä kulmassa, yritti tosissaan päästä rimojen yli, mutta osui niihin korjausliikkeistä huolimatta. 15 vp.

Toisella agilityradalla oli hankalampi keppikulma ja takana häämötti putkensuu. Olin kaavaillut ohjaavani vasemmalta puolelta, mutta emmin, koska en ollut varma Lystin osaamisesta. Vaihdoin radalla ohjauksen valssiin, jolla työnsin Lystin väärään väliin. Muuten koira tekikin nollaa. Kyllä otti päähän. Olenko ihan mutaman kerran ollut jotakin mieltä ohjauksen muuttamisesta kesken rataa?

Lykyn kanssa aprikoin radalle lähtöä. Päätin sitten kokeilla, kestäisikö se paremmin pystyssä, kun nyt tuntee alustan. Intoa ei puuttunut. Rimat kestivät, mutta renkaan koira tiputti takajaloillaan, hyppäsi myöhään. Kepit se otti varmasti. Puomin ja A:n alastulolla se ei suinkaan pysähtynyt ja lopulta otti lentokeinun, mihin keskeytin radan.

Hyppärille ilmaantui pussi. Koska startti oli illalla ja Lykyn pystyssä pysymisestä ei ollut takeita, en halunnut jäädä edes harjoittelemaan typistettyä rataa. Peruin osallistumiseni ja ajelin kotiin. 

Ei kommentteja: