torstai 27. heinäkuuta 2017

Hellettä odotellessa

Tällä viikolla olen odotellut luvattuja helteitä, mutta taisivat mennä ohi. Tänään klo 18 lämpötila kävi 19,7 asteessa ja sehän tuntui auringossa jo lämpimältä. 

Olemme käyneet metsäkävelyillä ja syöneet mustikoita. Pentu ui noin metrin, kun nostin sen veteen. Ei se hätääntynyt, muttei hinkunut järveen uudelleen. Ei mulla ollut leluakaan. Lysti ui siitäkin edestä. Kaupungilla on käyty kävelyllä pennun kanssa kahdestaan. Istumisia, maahanmenoja ja uutena myös seuruuttamista on aloitettu. Sylkkärit etenevät. Tikaskavaletteja pentu menee oma-aloitteisesti. Pesuvadilla ja tasapainolaudalla se taiteilee hyvin, olen aloittanut siinä etuosaympärikäännöstä. Jälkeä treenattiin myös. Tänään kampasin pennun ensimmäisen kerran. Se tykkäsi eikä siinä ollut mitään kampaamista. Turkki on hyvin ohut. Molemmat korvat ovat taas pystyssä.

Olen paljon pohtinut pennun ja Lystin suhdetta. Pentu kärttää Lystiltä leikkiä suht röyhkeästi. Asetuin Lystin puolelle ja asetin pennulle selkeät rajat. Se jätti härkkimisen. 

Tänään vedin taas treenit. Ennen niiden aloitusta tottistelin Giblin kanssa kentällä, teetin luoksetuloja ja sylkkäreitä. Se innostui makupaloista hyvin. 

Treenin jälkeen menin radan Lystin kanssa. Se teki nollaa heti aluksi, itse erehdyin ihan lopussa esteestä. Toisella yrityksellä se käännähti pituudelta kesken pois. Lopussa mentiin rata nollalla läpi. Siinä oli hankala keppikulma, käännöksiä kontakteilta, putken leijeröinti ja pimeä putkikulma, pituus "tyhjään", käännös putken edessä ja putki-kontakti-erottelu. Lysti ohjautui todella ihanasti.

Ei kommentteja: