lauantai 19. elokuuta 2017

Hurja Tikkinen!

Kyttäsin Lystin tassua. Ihorikko kuivui umpeen sinkkisalvalla. Tänään koiruus ei arkonut soralla tai kivituhkalla, ja ihorikon tilalla oli kova iho, joten julistin sen terveeksi ja päätin lähteä kisoihin. Startit olivat iltapäivällä. Koska oli luvattu sadetta, leikkelin nurmikkoa ennen lähtöäni. Sisään tultuani huomasin kellon karanneen ja tuli kiire.

Ilmoittauduin just puoli tuntia ennen starttia. Jätin auton parkkipaikalle. Koska starttasimme toisina, tiesin kiireen tulevan. En silti siirtänyt autoa lähemmäs "kielletyille" paikoille. 

Eka rata, hyppäri, näytti varsin hankalalle eikä minit tai medit olleet juhlineet tuloksilla. Heti alkuun oli ansaputki, myöhemmin ikävä kepeille syöttäminen nurjaan avokulmaan suoran putken jälkeen seuraavan putken houkutellessa jne. Olin varma, että Lystin kanssa tulee virhe kepeillä. Mutta eipä tullut! Sain irrotettua Lystin hyvin ennen suoraa putkea olleelle okserille ja siksi olin miltei ottamassa Lystiä vastaan suoran putken jälkeen ja ohjaamassa kepeille. Lysti pujotteli virheettömästi. Koko rata meni muutenkin sujuvasti. Tehtiin nolla.

Toista radanrakennusta katsellessani kuulin, että oltiin voitettu eka rata. Siitä sai Lysti hyppysertinkin. Tämä toinen rata oli simppelimpi. Taas juoksin rataantutustumisen jälkeen autolle ja takaisin, nyt vesisateessa. Läähätin lähdössä ja taas mentiin. Ja taas tehtiin nolla. 

Kolmannella radalla otettiin vitonen. Luulen, että keinun alastulolta. Sitä ennen hetkeksi unohdin radan ja tiukan valssin sijaan tein takaaleikkauksen, minkä vuoksi olin keinulla väärällä puolella ja jouduin kiirehtimään.

Näiden tsembaloiden jälkeen minulle sanottiin, että voitettiin myös seuranmestaruus. Olin tyystin unohtanut, että seuranmestikset käytiin kahdella ensimmäisellä radalla. Kahta palkintokassia, pokaalia ja hyppysertiä rikkaampina ajelimme kotiin.


Kuva (c) Mari K.
Jätin Giblin kotiin, koska oli hyvin hautova (ja myöhemmin sateinen) ilma. Kotiin tullessani pentu oli hiljaa. Se ilahtui saapumisestamme. Päivällä tein sille mutkittelevan jäljen, mikä ei ollut ongelma. Pentu tarjoaa varsin aktiivisesti maahanmenoa.

P.S. En ole tänään siivonnut yhtään pissaa. :)

Ei kommentteja: