tiistai 5. syyskuuta 2017

Pentuhommia

Eilen suoritin pennun kanssa ensimmäiset hyppytekniikkatreenit. Hypyt koostuivat kahdesta pitkittäin makaavasta lumilapiosta ja yhdestä haravasta. Puin pennulle valjaat ja vein pihanurmelle. Vein nakin palasen astiaan kahden lapionvarren toiselle puolelle. Pentu oletti, että nyt jäljestetään ja sanotaanko kauniisti, että meni tovi, että sain sen kuonon irti nurmikon tyvestä. Sitten yritin sitä istuttaa ja lopulta onnistuin ruuan kanssa. Ensimmäinen "hyppysarja" sujui maata haistellen. Kaksi seuraavaa muistutti hyppelyä, joten lisäsin vaikeusastetta eli haravan. Sen kanssa saatiin kiva hyppysarja ja tappohyppy ruokakippoon. Tällaisia pentutreenejä tehdään 1-2 per kuukausi eli seuraavat ovat odotettavissa parin viikon kuluttua.

Töiden jälkeen tein 70 metrin mittaisen jäljen kevyen liikenteen väylän ja autotien väliselle nurmikolle. Nameja oli 1-4 askeleen välein. Pentu teki hyvää työtä eikä välittänyt ohi ajavista autoista tuon taivaallista. Lysti tarkasti jäljen ja löysi siltä 1-2 nakin palasta eli pentu teki minulle riittävän tarkkaa työtä.

Eilen jatkettiin uusille metsäpoluille, joilla vierähti kuulaassa syysilmassa mukavasti aikaa. Tänään jatkoimme samoilla metsäpoluilla. Pentu tulee luokse kutsusta kivasti. Lystiä ei tarvitse kutsuakaan.

Lysti osui Pauliina Havon kameran eteen viikonloppuna molempina päivinä. Tässä ensimmäinen kattaus hienoja kuvia:"Nyt Lysti, hetki vielä!" Huom. sormiote.

Korvat luimussa ei oma haukku kuulu niin pahasti.

"Pidä se rima ja käänny, kiltti koira."

Ei kommentteja: